Elias, ett år. 2010-08-29

som man alltid säger, tiden går så fort. Nu är elias ett helt år! Han tog ett par steg på kalaset och han står upp helt i balans, duktiga lillebror.

får se om man tar sig ner till klubben för hundträning idag, träna nya träningskompisen Carro (en malle).

bilderna från kalaset, världens vackraste lilla lillebror:








Elias tycker det är superkul när man "nyser" haha








nathalies lilla lucas, 2 veckor gammal :)


O L J A N

ouf



paintball med tjejerna igår var shhhukt kul, blev träffad i huvudet.. aj
vi drog senare iväg till en krog i stan, mins ej vad den heter men det var första och sista gången man va där tror ja... var inte riktigt vår smak och ålder

lisa åker till afrika imorn.. trist men kul för na!!

elias fyllde ett idag, lagom seg men mysigt var det.

sova snart, bilder kmr

hej

O  L J

jobb jobb och damsugare

första dagen som personal på djurgymnasiets hundcenter i liljeholmen, gick toppen. Vi var endast 2 st som jobbade så det var fullt upp, vart massa promenader för att alla hundar skulle få gå (alla hundar är uppdelade i grupper).

efter jobbet som slutade vid 4 (kändes skönt att få sluta så tidigt!) så var mimmi hemma hos mig då hon utbildar sig till damsugeförsäljare! Hör och häpna, dem finns kvar! Hon hade med sig en snubbe som snackade om denna maskin som är så mycket mer än bara en damsugare, dem kan rensa ruften, ta bort kvalster(och kvalsteravföring) från sängar, soffor, andra möbler osv. you name it. de e lixom inga filter å grejer utan bara vatten vilket menas med att den kan suga upp vad fan som helst.

hur som helst slog morsan och björn till... lite kritiskt men den e faan bra. dock vet jag inte om det var ett så värdigt köp.. med tanke på vår ekonomi. jo för den var dyr men månadsavgift vart det. vi kom billigt undan dessutom!


till lite annat kul!
Sigrid från djuravdelningen på gamla goda djurgymnasiet ringde mig idag. Hon undrade om jag vill ha jobb!! Det var tydligen tessan (gamla mentorn) som hade viskat lite. Det är lite extra jobb vilket passar perfekt! Nu äger jag alltså 3 extrajobb... kan väl funka ett tag? :))

In i duschen och köra lite nya Tigi Bed Head dumb blond schampo.. muuummma va bra den e! Try it out blondies

imorn e de jobb igen på hundcentret sen e de full fart i helgen med jobb, hejdåfest och kalas!

O L J I S


k9oljan


smulan, lilla smulle. ibland e hon en liten surkat

sjuk som jag fortfarande är bar jag mig ner till klubben med pepsi för att träna vår, eller min, blivande träningskompis Karro! Nej inte en människa, en hund! En malle(malinois) tik på 2 år, fd narkotikasök hund för polisen och har vart hos 4 olika ägare... en jätte fin tik iaf, tränade henne lite granna för att se om vi klickade och det tycker jag faktiskt att vi gjorde riktigt bra.

alltid tyckt mallar e snygga men aldrig riktigt funderat på att skaffa mig en eller liknande. men vi kom som sagt bra överens, hon e tuff men också kontrat med mjukhet.

vi skulle höras av redan nästa vecka! kul!

körde 2 små agilityvarv med pepsi idag... faktiskt... med små hinder och inte alls långa banor. hon var het och tyckte det var super kul, bara det att hon haltade lite mer efteråt.. alltså vad jag ska göra. jag vill inte ha henne om hon inte får göra det hon älskar. hon älskar ju agility. jag förstår att jag inte kan köra det men någon gång ibland ett varv eller så borde väl inte bara några problem? å när hon då bara haltar efter två små lätta banor måste det väl vara så att jag inte får köra någon agility alls... hur kul e de.

imorn ska jag jobba på hundcentret i liljeholmen! Skolans hunddagis :))

O L J A N



sjuker



så har man åkt på en ordentlig förkylning...skit också

sov inte alls bra inatt, vaknade av att näsan var helt igentäpt och att halsen var irriterad.. ni vet ju hur bra man sover då. det tar på krafterna att hosta å hålla på också, så nu är jag helt slut och bestämde mig (även fast jag i princip hade lovat mig själv att gå till jobbet idag) för att anmäla mig sjuk. Självklart har jag en nyckel till jobbet som dem andra måste ha idag så jag måste iaf åka ner, samtidigt då tänkte jag försöka ta mig till mötet på klubben vid 6 när jag ändå är i närheten.

Koppen på bilden fick jag av min syster för ett tag sen, det står en så gullig text i koppen om syskonkärlek. och ju mer man dricker desto mer får man lixom läsa. läser den varje gång :)

Idag var min typ sista vardags arbetsdag på jobbet. härdan efter är det extra personal jag kallas för.. måste söka jobb och jag måste göra det nu! fan för att sitta arbetslös, jag skulle vilja testsa på något annat nu men djuraffär e kul så får jag något sådant på en annan plats blir jag glad. vad sägs som typ café eller posten?

pepsi har börjat med ett nytt foder nu från Hills som heter helth and mobility, ska vara ett jävla bra foder för hundar med ledbesvär. hon käkar det och vi hoppas självklart att man kanske ska kunna märka lite skillnad.

over and out
O L J A N


mår som man förtjänar


älskar dessa, togs igår på g hem.

Känner mig sjuk, antar att det är för helgen som nu vart. Det var inte mycket vila ut där inte, pang på. Får inte stanna hemma från jobbet nu, 1000 grejer att göra - kampanj nu. Får kämpa på å inse att jag förtjänar att må som jag gör!!

Tinas födelsedagsfest/kräftskiva igår! Jag stannade inte så länge men med presenten var allt förlåtet, hon ska nämligen få hoppa fallskärm!! En sak jag alltid vetat tina vill göra och jag visste att hon inte skulle tveka en sekund! Present från mig och sofia :) Tina vart jätte glad och jag får se om inte jag också ska ta och hoppa! Något jag också velat göra ett bra tag, vågar man bara? man har inget val när man väl e uppe i luften!

Lite bilder från gårdagen:




födelsedagsbarnet tina






O L J A N

Strand



Crazy night igår! Firade födelsedag och det började i en studio på stan sen vidare till Strand i hornstull! Riktigt drag på plats och efter ett antal shots och drinkar var man på topp. Riktigt härlig musik och flippade vänner, precis som det ska vara!! Peter siepen var även på plats, diggar hans stil som fan.

Nu efter att ha käkat 3 ägg och druckit en massa känns det bättre och det är bara att ladda om för ikväll! Tina fyllde år igår och det ska firas idag! Hon ska få världens bästa pressent för det är hon värd.

Oki har nu åkt hem... käns lite trist men också på något sätt skönt. Nu är det bara jag och pepsi igen, smulan - du kan komma upp från under soffan nu :)

OVER AND OUT
O L J A N


en nypa torsdag

Dagen började med syrsor.. inte en, inte två utan 300 st som hade ta't sig ur deras box på jobbet. Dem var överallt i hela affären. Jag var lagom bekväm jag som har en aning fobi för dem små djuren, efter ett bra försök att plocka upp dem (jag gjorde mitt bästa) så bestämde vi oss för att hoppa runt lite istället. Så tack vare detta försköts allt under dagen upp. Stress stress.. men det gick bra tillslut! Dagen gick fort kan man ju säga :)

Idag fyller Björn år! (mammas sambo). det firade vi med massa gott och lite Wii, mer firande imorn. Har 3 st som fyller år denna vecka, tätt inpå varandra också... å så jobbar man och ska försöka hinna med!

Träffade en vän idag som berättade för mig att hon skulle flytta till malta med sin pojkvän om en månad. hon skulle jobba där och hade fått tag i en schysst lägenhet etc. Jag vart så uppspelt av det hon berättade, kände verkligen att jag ville flytta från sverige. även om jag är en "hemmamänniska" så känner jag så starkt... för England om jag ska vara ärlig. Jag vill verkligen... och visst ska man leva hur man vill?

nää sleepy time now!

O L J A N FLYTER


Back to work


<3<3<3<3

det har vart ett par jobbiga dagar innan semestern var slut, därav anledningen till mindre bloggande. massa saker hände som jag egentligen inte trodde kunde/skulle hända igen... jag borde ha lärt mig för länge sen men hoppet är det sista som överger en, särskilt när det handlar om kärlek till en annan. känner mig helt lost

är alltså fom idag tillbaka på djurmagazinet i tyresö och idag kom Nathalie förbi med hennes lille nyfödda lucas! Jag har alltså blivit (plast) moster!! :)) åå han va så fin*

matade de nya strumpebandssnokarna idag på jobbet, så jävla grymma! Dem fick 2 fiskar (!) var, små är dem ännu bebisarna men stora kommer dem att bli!

vad har hänt sedan sist då?
jo i fredags var vi ute på en hel kul utekväll, hällströms till följd av After i gamla stan! det snurrade lagon när man var hemma vid 5 på morgonen.
lördagen som senare kom serverade jag på ett brölopp, skit kul var det (även om jag bara sov 3 timmar den natten). Jätte fint brölopp och trevligt folk, fick en liten glimt hur det är att arbeta som servetris. Kanske det är något för mig?
Söndagen åkte jag och matt in till stan för att träffa Tina och Babben. Gick runt i stan, fikade och käkade på Kung Kebab. (det var ej så kung..nej jag åt ej kebab men fritsen)
Igår var en bajsdag.. den jag inte vill prata om lixom... så vi skippar deT!

Imorn är det Pepsis sista spruta i behandlingen, cartrophen som hon nu får i sig som fungerar som ett smärtstillande/antiinflammatoriskt. Visar inge vidare resultat ännu... hoppas att den sista sprutan ska ge det! håll tummarna, vi behöver det*

Hur går det med Oki då?
Joo...aa...hmm... det går OKEY! Har inte riktigt orkat göra något åt hennes skällande mot allt och andra, antar att man heller inte behöver det så mycket? hon har blivit mycket bättre av att vi bara gåt förbi och hälsar på vissa. hon har väl fattat att de inte är så farliga som de ser ut. Kan ju säga att jag har blåsor på fingrarna.. jaja. hon e söt iaf den lille. hoppas bara att dem fortsätter att socialisera henne!!

Oj mycket snack... ang bilden! Bästa bästa lilla lillesyster har börjat på förskolan! Lilla syster lixom! Hallå VART tar tiden vägen? STANNA ETT TAG NU! Samma skola som jag gick på och lärarna kände igen min mor och sa att dem kom ihåg mig, ena läraren hade jobbat där i 45 (!!) år. Shit... var jag något speciellt eller kommer hon ihåg alla som gått där?

NU är det nog, men så blir det efter en stunds paus här antar jag. Undrar vilka som ens läser förutom mina föräldrar och farfar (!) haha :))

BACK TO BED!
världens just nu bästa låt, tankenötter - lyssna noga:
Biffy Clyro - bubbles



friends


bild från utgången i fredags

tack mimmi
jag ska klara de här

Stuga





Igår kväll begav jag mig till gullmarsplan för att möta upp lite folk och för att sedan tillbringa kvällen på mimmis kolonistuga. Dem ska sälja den så mimmi ville göra en liten avskedsfest, typ.

Mycket trevlig kväll med kul folk. Jag fick stört ont i magen på slutet av kvällen vilket ej var så skoj!

Idag har jag skrivit ett nytt CV, har fast schema på djurmagazinet augusti ut vad det ser ut som.. sista veckan är det glest med jobb för min del så jag antar att det är så det kommer att se ut. Måste alltså söka nytt jobb och det är NU. Ska försöka få tid till att åka in till stan och dela ut mitt CV till en massa.

Söka lägenhet är också ett måste då min lilla familj här hemma planerar att flytta till eskilstuna... kanske bor jag kvar med inneboende vänner å så delar vi på hyran eller så flyttar jag till något mindre. Närmare staden vore guld, älskar sthlm.

Det går framåt för Oki.. tror jag. Har haft en massa socialträning för oss idag. Suttit på en bänk och tittat på massa människor som passerar (skäll skäll skäll men det går väl över när hon upptäcker att dem ej är farliga??). Hon fick även träffa en schäfer hane idag i parken, pepsi var på sin vakt. Han fick inte hålla på för mycket med Oki, haha vem hade trott det om pepsan?

Snack hit å dit.. nu sitter jag och väntar på att Matt från england ska komma! det är sena flyg och bussar så han e väl här 3 på natten ungefär.. jag e  ej piggelin..

Lite bilder:











Night Night

Oki Toki



Klubben idag, igen! Okey är ju en hund som skäller åt allt och alla av osäkerhet och det har väl vart det vi har jobbat på sedan hon kom hit i söndags. Det blir faktiskt bättre och bättre varje dag känns det som, hoppas att det fortsätter sådär så vi kan se ett fint resultat efter dessa 2 veckor hon ska vara här.

Tränade även lite tunnlar och små hopphinder med henne, super duktig! Har även börjat på lite "freestyleslalom"! Hon tar hellre kel-belöning än godis vilket e lite kul, jag erbjuder en mängd olika godisar men hon ignorerar de flesta. Är det en "grönisgrej?".

Imorn är det vet. med pepsi igen, tredje cartrophensprutan... ännu inget speciellt resultat.. men vi ger inte upp hoppet än. *det är väl det sista som överger en right?*

lite bilder från dagen:
















Iron Maiden - Brave new world (så j*vla grym)

alla kan kan




SONISPHERE



Då har man vart på sin första festival!
I lera, smuts och vatten såg vi på Mötley Crue, Alice Cooper och IRON MAIDEN! Bokstavligen var det lera överallt, vi gick alltså i lera nästan upp till knäna under hela festivalen. Tillslut efter mycket "gå på tåande" så gav jag upp och sket i hur lerig jag vart. Hoppade till och med i pölarna bara för att göra det värre så att man inte vart lika kräsen! Mina vita converse vart lerfärgade hela dem samt mina strumpor och byxor.

MEN jag säger bara IRON MAIDEN. En helt obeskrivlig känsla att höra och se dem på scenen. Bruce Dickinson är helt klart bäst på scen, vilken röst, vilken energi, vilken jävla kille. Helt stört att se dem live, när Fear of the dark kom (som är min favorit låt) fick jag en sån jävla energikick, helt obeskrivligt. Aa jävlar va bra dem va, fy fan.

Jag tappade bort mitt gäng på festivalen och efter en timmas letande bland alla de 47 000 människor gav jag upp. Trängde mig in till en schysst plats där Iron skulle spela och rockade sedan loss. Svårt att rocka loss själv endå, jag sjöng med alla andra och dem med mig.

Vandrade efter konserten hem med alla 1000 tals människor under himlen av blixtar och regn. Man brydde sig inte längre hur man såg ut eller hur skitig man var. Vilken jävla festival! Mötley Crue var också grymma men ska jag vara ärlig så... Alice Cooper... det räcker för dig nu.

Nu är "Okey" här hos oss, en grönis på 6 månader. hon ska stanna i 2 veckor, ska bli spännande. Hon skäller till allt och alla.. osäker liten tös som skall "tämjas!"

Brödbakning nu tillsammans med syskonen.

TJA


YEAH

haft ett par sjukt trevliga kvällar för mig senaste och fler ska det bli känner jag på mig. i torsdags drog jag sofia och mimmi til Harry B James för att se på ett gigg. Serafi, ett helt nytt band där jag känner sångaren. Vart en trevlig kväll där med sjukt roliga männisikor. Efterfestade hemma hos Sofia Lund och somnade väl vid 7 på morgonen.

Sista dagen idag på jobbet för en vecka sen är det semesterrr!

IDAG är det SONISPHERE och JAG  ska DIT!!
IRON MAIDEN HERE I COME!




O L J A N
YEAH!


Slash - ny the sword





O L J A N

nytt

vill göra tatuering. 
E de gay att göra två solar som är båda mina föräldrars initialer? "SOL"



jobba imorn som vanligt. men nästa vecka, v32, är det ledigt! Då kommer lille grönisen på besök, ett besök från england ev och förhoppningsvis ska det bli en tripp till Utö med vänner.

Godnatt!
O L J A N

U-sm freestyle

hinner ej blogga men lägger upp lite bilder från igår. Årets U-sm i freestyle hölls utav oss på Tyresö Hundungdom och det vart helt klart en succé tycker jag!

#Klar värdig vinnare av klass 3, Lilja och GOa


# Agnes och Pelle!


#Michelle med Tengil!


#Vinnare i klass 1! Mikaela och Rut


nu måste jag åka, jobba jobba... bara en vecka kvar sen är det semester!
och idag är det första augusti... shit sommaren är snart slut

O L J A N

RSS 2.0