lgh

Nu ska vi iväg och kolla lägenhet i norra sköndal, jag och sofia lund. spännande!!

duktig olja

har joggat

kurs@TBK


Defence & Carro

Namnet Carro har faktiskt börja fastna mer och mer nu, tycker inte om namnet alls på en hund men det lixom börjar passa henne. de e ju hon som e Carro!

Lydnadskurs på klubben idag iaf, instruktören hette Tomas Ivarsson och kom från uppsala om jag inte mins fel. jätte duktig verkligen, delade mycket in moment i olika delar och sa mycket bra saker som både hjälpte mig och carro. jo för det var henne jag gick kursen med!

Lär känna carro mer och mer nu och hon är en väldigt väldigt stabil hund, alla fyra tassarna på jorden! men man kan lätt trigga upp henne och så, flexibel lixom! vi jobbade mycket med fotgåendet vilken hon gör galant, helt och hållet Anns (hennes ägare) förtjänst! jag känner mig så bortskämd som fått en sån trevlig och duktig träningshund!

Nu har vi massa att träna på så kanske det blir någon start i lydnads ettan nästa år? vore galet kul att börja tävla igen! men ffa. träningarna, det blir ju lixom en annan sak att träna när man har ett mål. känner jag iaf.

Pepsi och Theo följde med och fick lite träning dem med men mest satt dem båda i bur. dem är hur som helst utslagna iaf, va endå nere på klubben ca 7 timmar.. om inte mer?


Pepsis nya rehab-täcke! otroligt vilken effekt den har. värmer upp muskler och bra för stela leder. precis vad pepsan behöver. nu är det bara skorna som fattas sen är vi redo för höst och vinter!

Tack Ann för att jag fick gå kursen med Carro! :)

På onsdag ska jag och sofia iväg och kolla på en lägenhet, mer om det sen!

O L J A N


trötter

firande av mimmi igår på underbara bar på söder, upp tidigt idag å jobba. segt.
nu är jag iaf ledig nästan 2 veckor vad det ser ut som nu... segt de med men vi ska väl fixa något att syssla med!

sofia lund e här, vi har ätit glass som björn fixat.. ska nog bara sova nu.
imorn är det brukskurs på klubben, ska träna carro! ska bli spännande

sova så jävla gott nu

O L J A N

heeest













tränade sofias häst Zabel i akalla, hoppträning! riktigt kul!
klubben efter detta, agilitykurs för vuxna
lång dag
jobb imorn

hej hej



O L J A N


Lurad

Fick svar på en lägenhet jag sökte, verkade bra. Hon hade flyttat till england (hennes hemland, för jobbet) och hade nyckeln till lägenheten med sig. Hon talade om att hon kontaktat ett företag som heter UPS som skulle hantera överföringen av pengar och nyckeln samt visningen av lägenheten. Jag hade gjort klart för henne att jag inte tänkte betala något förän jag tittat på lägenheten och bestämt ifall de va något för oss (tanken va att jag skulle flytta ihop med min vän sofia). till slut skickade hon bilder på lägenheten och sa att nu hade jag 2 dagar på mig att bestämma mig, sen skulle pengarna in till henne och sen skulle jag få nyckeln. Bullshit tänkte jag och kontaktade detta företag för att se ifall det hon sa verkloigen stämde, väl på tråden med dem berättade dem om att dem fått samma fall av flera. precis samma fall som mig.

"Hon" försökte alltså lura oss på pengar... förstå om jag hade betalat! är så jävla glad att jag inte gjorde det. känner mig skrämd och aningen skärrad av situationen. att man skulle kunna lita på folk sådär? det hon skrev till mig såg ju skit bra ut, visst.. lägehneten lät och såg ju för bra ut för att vara sant.. men endå! Det kanske skulle hända mig lixom! De klart man hoppas...

Nää.. så nu e vi både glada och ledsna.. mest ledsna för att vi nu inte ska flytta, vi som hade hoppats på det.
Så dum va ja inte iaf.
Tänk på de här, va noga med allt när ni flyttar. Dem finns överallt, dem idijoterna.


Bo kvar i Brandbergen helt enkelt...

O L J A N


hu





Tränat 3 hundar på klubben, Carro va galant!! dem andra också såklart
Theo (Border collien på bilden) ska nu stanna här ett tag, han e mysig.. men stor!

O L J A N


RR

så var det här med valet slut, eller nu är det iaf klart.. eller? Var det ens någon som "vann"? Det enda jag är nöjd med från valet är miljöpartiets höga lyft, härligt för dem! Att SD har kommit in i riksdagen... måste jag säga är jag inte nöjd med ett jävla piss. Det är hemskt och helt otroligt trist att ha främlingsfrientligt parti med till att styra svea. Hur vida mycket dem nu kommer att styra är väl ännu oklart, hoppas inte dem får någon talan alls om jag ska säga vad jag tycker.
Maria Wetterstrand skulle sitta utmärkt som stadsminister!


NU e Rex här (Lisas hund, hon e i afrika) och ska stanna över natten, imorn ska vi nämligen till klubben för träning! Där ska vi träffa Carro igen också :) Pepsan ska såklart också med.
Köpte ett Back On Trach täcke till henne.. något någon rekomenderar?? va jävla dyrt och ska va bra för att värma lederna.

bilder imorn...

O L J A N


Val

det är spännande

lappis, där allt händer

drinkar, musik, gays och annat underbart folk gjorde natten igår på lappis till den bästa!
så jäkla faaaaab!

jobbe imorn, gonatt!


made by oil


Provsvar!

vår veterinär från kolartorp ringde upp precis och provsvaren hade kommit.

inga antikroppar mot borelia men det fanns ett fåtal mot anaplastma (tror att de hette så...). Alltså, att det finns antikroppar mot det i hennes kropp tyder på att pepsi har stött på smittan någon gång och att hennes kropp har motarbetat det (därför bildas det antikroppar). Man kan inte se ifall smittan finns kvar i henne utan det enda man kan se är som sagt att hon har stött på smittan, sen kan hon ha behandlat den själv.

Behandling blir det iaf, antibiotika, och detta sa veterinären kunde minska hennes hälta också men jag tvivlar starkt. Att det skulle vara denna smitta som får henne att halta tror jag inte. Det är artrosen, inget fungerar för att dämpa eller ta bort så vi får se hur länge hon orkar helt enkelt.

Skulle vilja räkna någon gång hur mycket pengar jag lagt ut på allt som inte har hjälpt... eller vill jag det?


Pepsi, min hund











Tack karro för dem fina korten på det bästa jag har i mitt liv


MNIIUUHUHUH

Hade inte med min kameran men igår red jag på sofias fjording (häst) Zabel! Både travade och galopperade över hinder! Jätte kul och mysig dag för övrigt som tillbringades med sofia.

Storhandlat på Ica Maxi (skriver man det i t9 blir det alltid nazi), två (typ 3) kundvagnar och fick avstämning... alltså att man får lägga upp allt på rullbandet och gör allt som vanligt. Jag och mamma var lagom glada efter 3,5 timmas storhandling.

Snart - kurs med Karro på klubben, agility!

O I L


short update

Blodprovet är nu taget på pepsi
Dem stack lite galet
Fick sticka igen och igen (?)
Stackars Pepsan

Resultat förhoppningsvis innan helgen
Vet inte vad jag hoppas på faktiskt...

O L J A N

Royal Canin kurs



På mitt rätt så nya jobb på djurmagazinet i Tyresö har jag fått lära mig en hel del om foder och självklart annat. Men det är just läran om foder som har intresserat mig mest.

Det är svårt det här med foder till våra djur, Royal Canin, Hills och Eukanuba e väl dem som är bäst på marknaden. Alltså som BRA hundfoder. Jag har äntligen fått faktan i handen på hur stora skillnader det kan vara mellan hundfoder som ligger ute på ICAs hyllor och de som jag nämnt ovan. Till och med Euroshopper har hundfoder (!!!????!!!!!????), vill inte ens tänka tanken vad som ligger malade i deras foderkulor.

Det är så ofantligt viktigt att våra hundar och katter får ett bra foder, vi har ett ansvar som djurägare och det är att ta hand om våra djur! Välmående börjar inuti kroppen, bra foder ger hälsa och det kostar. Men det är jua lltid så att man får vad man betalar.

Orkar inte ta upp allt dem pratade om men det var ffa valpar. En riktigt lärorik och kul kurs iaf, goda mackor! :) Lite kul: en tjej i 30/40 års åldern, som säkert hade flera års erfarenhet inom djurbranchen, konstaterade att hundar var köttätare... oj*

Nya produkter och nya utseenden kommer iaf ut i oktober! Mycket förbättrnigar som kommer underlätta arbetet i butiken. (Gjorde jag en himlans massa reklam för RC nu??)

Imorn är det veterinärdags igen för Pepsi, fästingprover!

O L J A N


val 2010

Snart är det val och det är första gången jag får rösta. Tycker alla som får verkligen ska göra det, det handlar om dig och oss andra, hur du vill att samhället ska fungera!

Det är alltid så spännt när jag börjar prata om valet med andra, vissa kan bli förbannade över hur man resonerar. Jag tänkte inte påbörja något sådant här nu och ärligt talat så vet jag inte vart jag står.

En sak är riktigt säkert och det är att min röst aldrig kommer hamna på SD. Att folk idag gör det fattar jag mig inte på. "Ni tror bara att det handlar om att SD e rasister, men dem vill faktiskt bara minska invandingen för oss svenskars bästa, vi kan inte ta hand om alla". Aa jo visst, har du tänkt på att hitler också började smått? Nazister... Få in dem i landet och ta hand om dem som vilken annan människa som helst, vafan e de här.

Jag tänker rösta och jag ska komma fram till vilka, det ska bli som jag vill och inte som någon annan vill. Man kan påverkas så mycket av andra, kanske därför de e så bra att inte prata så mycket om det.

O L J A N




GO GO GO


Elias bara några månader, känns som igår*

Elias, min lilla lillebror kan gå!! Inga småsteg utan här springer vi fram! Han har pussats på mig hela dagen och kramats, världens bästa lillkille. Man förundras alltid över hur fort tiden går, inte länge sen han kom till livet lixom.. och nu kan han gå. Vad är nästa steg!! :)

Hoffmaestro igår var Kaos... fullsatt på grönan och vi kom knappt på båten. Men det var riktigt trevligt, dem e så sjukt bra live.. hade vart en 5 stjärnig konsert ifall det inte hade vart så mycket folk så man hade kunnat dansa lite mer!

Upp till djurmagazinet imorn och på måndag är det Royal Canin kurs (hundfoder), spännande!



tagen från mimmi

En sak värd att lägga och hålla kvar på minnet: besvikelse kommer då man förväntar sig för mycket.



O L J A N


Carro


foto: karro

Var nere på klubben vid elva tiden för att möta upp Anne och Carro. Pepsi följde även med och fick lite träning hon också, duktiga pepsan.. trotts att det var ett tag sen vi tränade seriös lydnadsträning så gjorde hon de galant!
Träningen med Carro gick toppen, men får hon inte kampa lite då och då blir hon lojj. vet inte om de e något som är typiskt för mallar eller om de kanske bara e hon? kul med en hund som e så taggad på det där med kamp!
Vi får väl se om de kan bli någon freestylestjärna utav denna, det ska vi nog ordna! finns på tok för lite mallar ute på freestyleplanen!

Eftersom att jag just nu bara jobbar helger så blir det mycket tid över till annat... annat som typ är ingenting. efter att ha jobbat hela sommaren så har man lixom vant sig vid att göra det.. vad gör man då när man e ledig? Jo de klart man e med vänner å gör massa grejer men de känns så tomt.. jag vill jobba, tjäna pengar!!
Så idag sökte jag jobb.. tack vare farfar. Mitt drömjobb.. vill inte säga vad det är för då kanske det inte blir så, känns inte som att jag har en chans för det kommer vara många som söker.. hoppas hoppas hoppas*

Imorn är det HOFFMAESTRO & CHRAA PÅ GRÖNAN! YEAH!

stay rocking
O L J A N


vi söker



sofia kom hit igår efter jag tagit mig hem från klubben (tränade vovven carro igår, gick toppen).
vi kollade idol, jätte bra deltagare??, och åt chips. härligt

vi har sökt lägenhet ett tag nu då vi planerar att flytta ihop hon å ja, söker på blocket och av bekanta som funderar på att hyra ut. i första hand letar vi efter folk som hyr ut sina lägenheter då det är så mycket lättare att få tag på plus att då får man mer testa på hur det fungerar.
har mailat och hört av oss till två stycken nu, en här i haninge och en i sköndal...

minst 2 rum och en hyra på max 5000-5500 kr. Boytan har inte så stor betydelse men de ska få plats för oss och två hundar.

jag vill verkligen flytta, kliva in i en annan fas av livet! jag vill komma farmåt, jobba ett tag nu, skaffa lägenhet sen plugga ev nästa år. vore så jävla skönt. och bor man två delar man allt, vilket underlättar extremt.

vad att göra idag?
vill träffa pappa och lillebror!

O L J A N

sliten

tusen tack för stödet i föregående inlägg. jag tänker på det hela tiden och det gör väl till att min inom tid fattar sitt beslut.

det har vart stort kalas under 2 hela dagar nu. jag är helt totalt sliten och så trött att jag nog inte förstår hur. Siris far fyllde nämligen 50 så kortfattat var det 2 scener, 2 barer 200 pers och en massa massa galenskaper under båda dagarna. festen höll till hemma hos dem, stort hus såklart. härlig 50-80 tals musik och massa MC gäng som flippade ur, galet rolig helg!!

vi serverade i barerna men vi själva festade även samtidigt, folk kom och gick och vart fullare å fullare haha. galant! jag har sovit på diverse soffor och min nacke är nu officiellt trasig, kan inte titta åt vänster. vila är ett måste efter dessa dagar ojojoj.

igår hoppade även tina fallskärm så vi åkte upp till uppsala och tittade på. heelt död

lite bildR:


till höger har vi födeledagsbarnet!




















de e jobbigt



ta inte bilden så seriöst nu

men de e fan inge kul just nu.. har hela dagen tänkt på vad jag ska göra med pepsi, jag står inför det svåraste beslutet i mitt liv känns det som, hon e inge bra nu och nu har vi testat allt som går. vad gör man? och fram för allt HUR gör man..

hjälp

O L J A N


tunga


GOTTA LOVE YOURSELF

O L J A N

RSS 2.0