FISK

ledig dag som det var stack vi upp tidigt och drog oss iväg till Dahlen som det kallas, en plats vid sågen! Sjön dreviken alltså! Över 20 grader i vattnet och vi alla varvade badning med att sola och fiska! En riktigt härlig dag, mest för hundarna kan jag tänka. Dem hade det riktigt kul och Pim verkar trivas här hos oss, på söndag far hon hem till Sofia igen.. tråkigt ska det bli.

Nää nu ska jag inte störa längre! Bilderna får tala!































PIM !

Inga som har kommenterat de senaste inlägget, snälla gör det ni som känner att ni vill.


 
Vi har Pim på besök här hemma, Sofia som ska på festivalen Peace and love och lämnade henne här idag (jag vill också!!) Hon och jag drog sen till Handen och införskaffade oss en massa saker. Kanske vart lite väl dyrt men jag köpte en himla bra ocH billiga grejer! två par skor, ett för jobbet och ett för fritid, sen shorts, klocka (orange!), grön fin jacka, tights x 2... aa de va nog de.. ne juste hudkräm också! de e najs

så nu ska Pim vara här en vecka men jag drar till England på lördag, bokade biljett för några dagar sen. ska bli skönt att komma härifrån ett tag, jag älskar england. jobba hela veckan annars förutom tisdag! då ska jag se till att sola och bada hela dagen.

jag letar lägenhet... vill bo i lappis (lappkärrsberget vid universitetet) men man måste plugga för att få bo där! jag vet inte när jag ska börja plugga.. vet inte riktigt hur de funkar de där. måste ju göra högskoleprovet eller? jag vill fan flytta nu, känner mig som en odåga här hemma för jag e så trött på att bo här, INTE FÖR ATT DET ÄR DÅLIGT utan för att jag vill ha mitt eget.. känns som att jag kommer att få vänta ett bra tag till

ut på sista promenaden nu sen sova, upp tidigt imorn å jobba... usch fuck de här. tycker inte om å jobba, även om mitt jobbe kul.











vart går gränsen- vad hade du gjort i min situatuon?

Det går en kniv genom mitt hjärta varje gång jag går ut med Pepsi om dagarna - "har hon ont?" "borde vi gå längre?" "jag vet att du vill att jag ska kasta pinnen men vi får inte det för dina leder och tassar" "okej nu haltar hon igen, vad gör jag?"

livet går inte ut på att bara leva, att hjärtat bara ska slå å så är allt bra - nej. precis som vi så vill hundar och andra djur också leva, det vill pepsi också. det bästa pepsi vet är att bada, kasta boll och pinnar och att gå långa promenader i skogen. hon älskar även agility. dessa saker hon älskar att göra är just dem som hon inte får. vad gör man då? vad gör JAG då? Ska jag skippa allt detta för henne och bara ha henne vid livet? det känns så fruktansvärt själviskt, jag vill inte göra det. hon ska få leva precis som hon vill, om vi åker till en strand och hon vill bada så vill inte jag ta tag i halsbandet och säga "nej pepsi, stanna". jag vill se henne glad i vattnet och med svansen högt i topp på land. jag vill se hennes bugande efter bollen och skällande efter upphetsning.

det känns som att jag snart måste ta ett väldigt väldigt svårt men viktigt beslut om min älskade älskade ängel. men inte för snart. nästa månad ska vi börja simma och denna månad ska vi prata med sjukgymnasten igen och ta oss till ett besök hos veterinären för röntgen på hennes inre organ. Smärtstillandet hon får är inte så bra i längden... och det fungerar inge vidare heller, vafan säger jag bara.

Vad hade ni gjort? snälla kan jag få en eller två tankar om det här. ni hundmänniskor vet säkert vad jag pratar om. vad skulle ni göra i min situation?

skulle uppskatta era tankar och åsikter otroligt.


Norrby













okej då var midsommar över och deniz har åkt iväg till sin pappa, dem ska bila till turkiet imorn.. hon ska vara ifrån oss i en månad. kommer sakna henne så mycket...

vi firade midsommar i norrby och sen åkte vi hem för att käka mat och mysa med Deniz de sista timmarna. riktigt fint väder och jag fick för första gången på hela sommaren FÄRG! igår var en riktig sommardag för mig alltså.

Bokat biljett till england, åker nästa vecka lördag och kommer hem veckan efter onsdag. kände att jag ville träffa matt och england en stund, det är något speciellt med england.. jag älskar landet.

nu ska jag iväg till gamla jobbet, lämna kläder. sen tror jag det blir shoppa i handen, om det är öppet idag?

O L J A N



Glad

Glad midsommar till er alla!


för sent för mig



Pepsi fick följa med till jobbet idag, vi tog en fin promenad vid lunch och oj så varmt de va! Den värmen skulle jag vilja uppleva på en strand så snart som möjligt! Annars idag på jobbet har det vart fullt upp med kunder, det går framåt. Sista halvtimmen kom det såklart skiit mkt folk och vi var endast 2 som jobbade.

efter jobbet hämtade Tina och Nikki upp mig iaf och vi drog iväg till flaten, gick med hundarna och lekte galna på vägen hem med bilen!

Förrästen alla ni hundmänniskor som läser här, vet ni någon som behöver en som tränar sin hund så HOJTA till mig! Jag söker efter en hund att träna och ev tävla med, kan ha den  om dagarna och så också men det är lixom mest för träning. (om ni hittar ngn kan ni kanske bara tala om att jag finns lixom :))

NU vart det för sent igen, hur lägger man sig i tid? måste lära mig det... behöver massa massa energi på jobbet vill jag säga!


Lady som aldrig vill vara med på kort!


CRAAAZY ON THE ROAD HOME!

HEJHEJ
O L J A N


Dagarna fortsätter, välkommen måndag

jag får ju verkligen inte njuta av solen alls, jobbar hela tiden och när jag väl är ledig är solen i moln om dagarna! VAD ÄR DET!? Idag var det dessutom trasiga ventilationer på jobbet så det fanns knappt något syre i butiken och hos grannen, som hälsade på i butiken, sa att det luktade marsvin i hans rum.. haha, så knäppt de kan bli!

För övrigt går jobbet bra, fortfarande problem med dem där sabla syrsorna men det är något jag måste kunna hantera känner jag. Kan ju inte lägga jobbet på ngn annan när jag får en kund som vill ha 20 stora syrsor...(ryser*).

Mamma sa att hon såg Pepsi mycket pigg idag, jag tyckte detsamma på kvällspromenaden. Vi ska börja simma här nu i slutet av månaden eller nästa. Beroende på vad jag har råd med just nu... känns så SÄMST att inte kunna göra saker för Pepsi när man inte har pengar. Det känns så konstigt.. orimligt. Är pengar verkligen allt undrar man då, aa tydligen.
Snälla snälla bli bra och stanna hos mig... jag vill inte utan dig.

Tidig läggdags nu, ska först massera Pepsi sen ska vi sova gott tillsammans.



O L J A N


Gårdagen och idag då


Jag vill gråta till den här bilden, så fin är den. Tolka den själv, för mig är den familj.

Festen går i näsby park var riktigt nice, mycket trevligt folk och det vart ett röj. Vi drog senare vidare till centralen för att se på konserten utanför slottet, Miike Snow och Basement jaxx DJ:ade. Sjuuukt mycket folk så vi tappade bort hälften. Jag fann Leo och vi gick med två andra till Sjätte tunnan (<3) i gamla stan, satte oss och tog en öl. Sen vart jag jävulskt trött och irriterad (behöver ej nämnas i bloggen men ibland undrar man saker..).

Jag kom hem halv 5 på morgonen igår (juste idag..) efter att ha käkat med sofia och siri som vi stötte på i gullmars. Fan va kul de e att se folk som är fulla när man själv är nykter haha, träffade dem båda idag och Lisa för käk och mys och ingen kom ihåg saker som hände igår. Så jag berättade och dem alla skrattade haha :)

Far iväg till far efter att ha vaknat (kl 2) tillsammans med Pepsi, fick bära henne halva vägen då det verkligen såg ut som att hon hade mycket ont... jag orkar inte mer. Ska testa en Cartrofen behandling på södra djursjukhuset och hoppas att det ska hjälpa. Hoppas att dessa nya tabletter ska göra en inverkan också.

Här kommer lite bilder då, Elias min fina finaste lilla lillebror. Han är för underbar, pussas på munnen ville han och mysa med Pepsi heela tiden :) Bra att han får vänja sig med hundar redan från början tänkte jag, kanske en blivande freestylekille! Det lär ju behövas där ute eller vad säger ni hundnördar ;)








När Elias blir glad så får han sånna ryck så att hela han hoppar haha :)

O L J A N


(_*_)




i morse steg vi upp tidigt jag och deniz för att ge oss iväg till klubben! Freestyletävlings skulle arrangeras och vi hjälpte till under dagen. en väldigt lyckad tävling vart det!! Grattis alla placerade! :)

Pepsi har nu bröjat äta tillskottet Seraquin som snälla Paula köpt åt henne, fantastiskt snällt! Stora tabletter och hon ska ha tre om dagen, med 60 tabletter räcker dem endast i 20/21 dagar. OJ O(L)J!

Nu är det mycket på G, ska in till stan för att möta upp Tina, mimmi, nattie... vet inte om de va några fler men vi ska iaf upp på djurgårdsfärgan där mimmis far jobbar och titta lite på brollöpet. Jag är vääldigt anti detta med bröllopet men jag åker in ändå för sällskapet och umgänget.

Effter detta blir det lite festligheter med styrelsen och sen drar jag iväg till Täby med Leo för FEST! Hemlig fest som ingen får veta om så jag säger inge mer men kul ska det bli!

Dusch nu sen är det full fart, heja heja!

trevlig lördag på er!






Deniz försökte sig på att träna "slalom" med Pepsi men det gick inte så bra.. haha


O L J A N

jobbe jobbe jobb

hej!

efter jobbet drog jag till Tinas landställe och där befann sig Tina, Nathalie, Mimmi, Karro, Johanna och Sofia. Vi grillade och åt gott ute och sen satt vi inne tills kvällen vart sen (sen för mig som ska jobba imorn). En riktigt rolig och öppen kväll vart det som vanligt vilket alltid är lika kul, massa hemligheter som avslöjas tjejer emellan!!

Johanna hade med sig sin nya lilla chokladbruna kelpie valp och jag dog såklart. Hur kan man vara så söt? Helt sjukt, pussade på den heeela kvällen och saknar den lille redan. Jag vill ha miin NUUUU! Det kanske låter överdrivet för er som inte förstår men så mycket vill jag ha en Kelpie! BOOM

Nu är det sovdags, måste måste måste upp i tid imorn. SKÄRPNING!

imorn är det fredag och sen är det helg! Tummarna upp för dä!

O L J A N

hjärta


foto: karro


Jag sitter här hemma efter en rätt jobbig dag på jobbet och lyssnar på phil collins. En annan version av låten "you´ll be in my heart" kom upp och freestylenörd (freestyle=dans med hund) som jag är började jag fantisera ihop ett litet program i huvudet bara sådär.
Det slog mig sen i ungefär mitten av låten att jag aldrig kommer att få göra detta fina program med Pepsi... det tog så hårt i mig att jag började störtböla. Det kom som en kniv i hjärtat, det går inte att beskriva hur ledsen jag är för allt de här med Pepsi. Jag brinner för hundsport och speciellt freestyle, det ligger mig så varmt om hjärtat men det är inget för mig utan Pepsi känns det som. Jag vill inte ha någon annan hund, ingen annan träningskompis... det ska vara Pepsi - min Pepsi! Men det går ju inte(!).

Ibland vet jag inte hur jag ska göra.. vad jag ska göra. Är det bara taskigt att låta henne vara här nere på jorden eller är det värt det med alla metoder vi nu gör för henne? Just nu är iaf läget stabilt, om man vill kalla det så. Hon är mycket piggare än förr tack vare smärtstillande och förhoppningsvis ska även massagen, tassövningarna, utomhusövningarna och simningarna göra resultat snart också. jag hoppas och ber.

Just nu gör jag verkligen allt för att hon ska må så bra som möjligt, ibland känns det som ett vårdhem det här haha

En sjukgymnast att verkligen rekomendera är Charlotte Orrfors på Haninge Hundhälsa, hon gav mig verkligen svar på tal och som jag letat! Seriös och duktig som hon är mejlade hon även ut en påminnelse till mig om vad som ska göras för Pepsi, ni kan ju se och läsa själva hur mycket det är:

*Massage, dagligen, gärna helkropp men ffa ryggmuskulatur, bogmuskulatur, höftböjarmuskulatur-ljumske, baksida lår, tassar. Börja med strykningar, därefter knådningar och slutligen cirklar lite mer på djupet.
*Stretch, 1 ggn dagligen efter promenad på 15-20 min.
*Passiva rörelser av tåleder böj/sträck att utföra efter tassmassage. 10-15 rep/tass 1 ggn/dag.
*Rörelseträning i form av åttor och slalom, ca 8-10 vändor/dag.
*Cavalletti - gå över bommar max 10 cm höga ett par-tre gånger/vecka. Förslagsvis 5 bommar x 5 vändor = 25 benlyft/ben


hon rekomenderar även:

*Vattenträning - bassängträning, 2 ggr/vecka i ett uppstartsskede och därefter 1 ggn/vecka. När vattentemperaturen ute ligger över 17 grader går det bra att simma Pepsi ute (speciellt viktigt med vattentemp med tanke på Pepsis ledbesvär). Använd flytväst för bra kroppsposition i vattnet. Börja med 2 min x 3 med ett par min vila mellan seten. Öka därefter varje gång du simmar (förutsatt att Pepsi inte blir sämre). Exempel på lämlig ökning: 2,5 min x 3, 3 min x 3, 4,5 min x 3, 5 min x 3, 6 min x 2 (en vila mindre), 7 min x 2, 8 min x 2, 10 min + 8 min, 12 min + 8 min, 15 min + 8 min, 18 min (ingen vila), 20 min, 22 min osv upp till 30 min.
 
*Tillskott för att främja för uppbyggnad av brosk och dämpa inflammatoriskt tillstånd i leder:
Glukosamin, ex Seraquin, Aktiv Hund
Fettsyror, Omega 3/6
Dessa säljs hos veterinär
 
Att tänka på:
*Undvika explosiva rörelser/lek
*Viktigt med god uppvärmning/nedvarvning före/efter aktivitet
*Hellre fler korta promenader än få långa promenader.


O L J A N

 


första dagen



första dagen på det nya jobbet gick toppen, kassan var lätt att lära sig och alla rutiner får man nog snart in. dagarna börjar med städning utav smådjuren och fåglarnas burar och skålar, man har en timma på sig innan affären öppnar och då blir det full fart!

lite roliga incidenter som hände idag, jag hittade några syrsor som hade rymt under diskbänken till ett durkslag, där hade dem gömt sig. när jag skulle ta ut denna för att släppa i den i deras riktiga hus så tappade jag detta durkslag och fick syrsor over hela mig... jag är heelt OK med dem men när dem är PÅ mig är det fan inge kul. så jag hoppade upp i luften och trampade ihjäl en... kul för mig, men Dennis som jag var med bara skrattade! Kul att göra ngn glad lixom!

Sen har jag tydligen städat åt en riktigt tjurig orm och spindel, utan att ha vetat om att dem var aggressiva alltså. lite läskigt sådär i efterhand men jag lyckades ju bra med det! vet ej om jag hade vågat vara inne hos dem om jag hade vetat... då undrar man ju hur det ska bli imorn!

nu efter att ha stretchat pepsi så ska jag själv ut och springa lite, känns som att kroppen behöver få bort lite.. eller JAG rättare sagt!



O L J A N
hjärta Pepsi

@ aftonbladet



hittade denna på aftonbladet, lite kul sådär! Jag och pappas kompis Fredrik där bak alltså.

# Sedan förra inlägget åkte jag in till stan för att träffa leo och hans kompis oda, gick runt på söder och hade det mysigt. fan vad jag vill flytta till mitt egna, tänk att bo på söder(hjärta)*

OTROLIGA KISS och lite mer student


målade mig lite som Paul Stanley, självklart :)

ja Kiss kosnserten igår var helt underbar, med 30 000 pers på stockholms stadion vart det ett riktigt röj och vi rockade hela stockholm.
detta var alltså en födelsedagspresent från far. Så jag, pappa och hand 3 vänner gick först ut och tog några öl sen mot konserten. Mustasche som förband och även europe, grymt!

kom hem vid 12 tiden och heeelt slut, upp tidigt idag för att dra till klubben och vara funktionär till freestyletävling. Pepsi fick simma en massa, vattnet måste dock vara minst 17 grader för att det ska vara nyttigt för pepsi.. hur ska man veta det? får ta med mig en vattentemp lixom

fick fler studentbilder nu från Leo, helt underbara. visar verkligen vår lycka! Se och njut:












jo jag tappade ju min sko någonstans vid djurgår'ns vatten, fick gå såhär resten av resan på flaket och i stan! förstår dock fortfarande inte varför jag inte tog av mig den andra, gick tom. hem med den till hallen!? antar för att det vart  mer humoristiskt då! haha


Det e över nu



vet inte hur jag ska börja. jag har tagit studenten och det känns regält när jag väl tänker på det. annars så känns detta som en vanlig dag idag.. fast det ändå lixom inte är det. Jag är nu "fri" och ska nästan kallas vuxen. känner så mycket blandade känslor...

om dagen med stort D då!
vi hade ju tur med vädret... regnade heeela dagen men det sket vi i. vi skulle ha våran champangefrukost iaf så därför satte vi upp en presenning i trekantsparken och under denna la vi filtar och sedan satt vi där, skålade champange, åt jordbubbar och melon och sjöng :) Med regnet vart det faktiskt väldigt mysigt!
kl 09.00 var det sedan samling i skolan för sång, klapp, tårar och kramar. Jag vart väldigt rörd där ett tag, trodde inte jag skulle gråta faktiskt.. men jag fällde ett antal tårar. jag ska lixom lämna allt, klassen, skolan och alla lärare... shit*

Utspringet då! I regnet med högklackat och vita klänningar sprang vi ut till familjen som stod och väntade med paraplyer och skyltar. Jag fick en hel del runt halsen, champange och nallar - det vart tungt!
Flaket var helt och hållet den bästa festen jag vart med om. Alla var heeelt galna och med 23 flak ÖL sprutade vi 20 utav dem haha. Jag tappade en sko i vattnet och åkte runt resten av tiden på flaket med bara en sko och gick sedan runt i stan med bara en sko. Vi badade i en sjö på djurgår'n och självklart också i fontänen vid centralen! UNDERBART!! 

Här hemma var det sedan mottagning och massa fina underbara presenter. JAG FICK EN KAMERA! woooho :D Av far, angelica och lillebror, en Sony a230. Jag vart fett glad! 

Efter mottagningen vid 9 tiden drog jag och leo in till stan för att möta upp sofia, david och julle. vi hade inte riktigt orken för att festa så vi drog in till dovas och hade en riktigt mysig kväll faktiskt. 

Här kommer lite bilder på några saker jag fick och bilder från vår frukost, bilder från fontänen och utspringet finns på Leos USB-minne som jag självklart glömde ta med mig hem! Dem kommer senare :)

Bästa dagen*


 


ett betydelsefullt halsband av mamma.


jo det är äkta... från farfar och cristina!


från leo och paula! haha denna ska spelas snarast möjligen!







NÄSTA - KISSS!!!!

O L J A N
hu-07 <3

TAGGA TILL TUSEN


Jag hjälpte till att fixa lakanen! vad gillar ni my new outfit? i löve


önskar jag alltid gick runt såhär, hattar e min grejj tror jag* Såhär satt jag på sista lektionen vi hade på djurgymnasiet haha soft


på klassmiddagen med alla 3or och lärare, bästa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!
undrar fortfarande NÄR jag kommer förstå att jag ska ta studenten, blir det imorn eller blir det i höst?

var ju på hundstallet idag och de gick väl sådär, ojoj va noga dem är med ALLT. vi får se hur det blir men jag har inget lugn i mig just nu för att prata om det.

JAG är FÖR uppspelt inför morgondagen! kan den inte bara last forever? snällaaaaa

champangefrukost i trekantsparken imorn kl 08.00 sen är det in till skolan för allt det där som ska hända innan man springer ut. resten vet ni!

IMORN SKA BLI EN DAG ATT MINNAS FÖR RESTEN AV MITT LIV OCH DEN SKA DÅ SJÄLVKLART BLI DEN BÄSTA!

Tack och bock underbara Djurgymnasiet för tre fantastiska år, imorn drar vi ut i det så kallade "fria"!

O L J A N är bäst

pepsi hos sjukgymnasten

hej

igår var jag som sagt med Pepsi till haninge hundhälsa för att hälsa på sjukgymnasten Charlotte. besöket var väldigt givande och jag fick reda på en hel del orsaker till pepsis beteenden och hälsa.

Pepsi har inte bara ont i framtassarna som hon har artros i, som jag trodde. Hon har även ont/ är öm i höger sida om bogen, i båda ljumskarna, längst med ryggraden samt båda tassarna bak. Hennes muskel på höger ben var även mindre än den till vänster, skillde ungefär en cm vilket hon sa inte var så märkvärdigt men det kunde göra någon skillnad.

jag fick en massa förslag på rehab och behandlingar för henne och ojojoj det var inga små kostnader. att simma med henne flera gånger i veckan var ett måste och att massera henne varje dag samt stretcha var också något hon sa att jag måste göra. mycket tid kommer gå åt till detta med andra ord.

det här med hundarna jag pratar om är absolut inget som är bestämt. jag vet bara att jag vill ha en hund nu och vill inte vänta ett år. en foderhund vore toppen just nu men vet inte om denna hoffevalp är något för mig. hundstallet ska jag iaf besöka imorn och se vad dem kan erbjuda mig för hund.

mer info kommer senare alltså
håll tummarna för min lille pepsi, hoppas att hons ka må bra nu av alla behandlingar och kosttillskott

O L J A N


hundar hundar hundar

nyss vart förbi jobbet en sväng för att lämna och hämta saker ur skåpet. som sagt i tidigare inlägg så har jag nu slutat jobba på matrix i jordbro. om mindre än en vecka börjar jag jobba på djurmagazinet i tyresö, jag är så spänd!! ska bli jätte kul! måste dock läsa på massa från anteckningar från sällskapsdjurskursen i skolan känner jag. Känns så skönt att verkligen få utnyttja sina kunskaper i sitt arbete!

imorse fick jag ett mail från Ewa-maria som har zathungens kennel, den som jag egentligen skulle köpa valp ifrån i våras, och hon sa att det planeras valpar i nov/dec mellan hennes hane algot och en grymt bra tik i norge. Valparna skulle då vara leveransklara någon gång tidigt nästa år och det känner jag skulle vara utmärkt! visst det är ett tag kvar men då får man rikligt med tid för planering och sparande av pengar! Jag sa att jag var intresserad och skulle få nr och mail till kenneln i norge. man vill ju läsa på mer om tiken i norge och hur uppfödarens tanke med avel är. spännande! min dröm om kelpievalp kommer finnas kvar tills jag får en, så är det bara.

jag har även kollat runt lite på blocket efter omplaceringshundar i bra skick, unghundar och lite äldre hundar som träningskompis! Mailade några få som jag tyckte var seriösa, hoppas jag får något svar. Har alltid vart mycket skeptisk till att köpa hund från blocket men jag tänkte att jag ändå kanske skulle ge min tanke en chans att ändras. hundar är ju ändå alltid hundar och det värsta som kan hända är att man säger nej, jag skulle aldrig bara ta en hund sådär från blocket utan att ha träffat den ett antal gånger osv.

ännu en sak som hände imorse var att jag slog en signal till hundstallet! Jo jag vill ha en hund nu, orkar inte med att inte få träna och utnyttja mitt enorma hundintresse!! Jag ska dit på besök och skriva i en intresseanmälan på torsdag, vart intresserad av en hund där som verkade vara en sån jag skulle kunna tänka mig att skaffa. ska bli spännande att åka dit och se vad dem erbjuder mig.

jag hoppas verkligen att jag tänker rätt nu... att jag skaffar mig en ung-medelålders hund nu som jag kan träna och ev tävla med och senare nästa år kommer en liten kelpievalp.

Pepsi ska till sjukgymnasten idag på haninge hundhälsa.. jag är jätte nervös över vad hon kommer att säga. jag hoppas iaf att jag får svar på mycket.

Önska oss lycka till...*pust* Återkommer senare idag eller imorn med rapport om hur det gick.


Elias - världens sötaste lilla lillebror, är han inte?
det som är ju kul är att han inte alls är lik sin mor angelica som han på bilden sitter i knät hos. Hon är mörk (inte så mörk som på bilden dock..) med svart hår och mörka ögon men Elias han gick efter pappa och fick blont hår med blåa ögon och ljus hud. Är det inte lite kul hur det kan bli så? :)

O L J A N

avslutningmiddag

något som jag helt hade glömt bort idag var att vi skulle på middag med alla 3or i skolan + alla lärare. så efter skolan, som inte innehöll något speciellt alls, gick jag hem och tog det lungt en stund sen bussade jag iväg till Alvik!
En sjukt kul avslutningsmiddag med god mat och många många skratt. Vi vart bjudna på show av lärarna med inspiration från melodifestivalen 2010 - dem sågade på anna bergendahl och hällde vatten på Eric Saade HAHA. BÄSTA!

det vart lite känsligt där på slutet kände jag, det var som en verklighetsuppfattning - jag ska verkligen sluta skolan, lämna hela denna skola som jag har haft 3 helt underbara år i, alla lärarna och inte minst alla klasskompisar!! tänk om man bara glömmer bort varandra? jag vill inte!!

imorn är jag ledig sen är det bara onsdagen kvar i skolan, torsdagen går jag också ledig och på fredagen smäller den stora smällen!


FÖR JAG SKA TA STUDENTEN!!

O L J A N


national-shopping





dagen jag aldrig firar, sveriges nationaldag! vet inte riktigt varför.. tycker det känns obekvämt.. patriotiskt.. fast det säkert inte är det.
MEN så är det!

va i stan idag och vandrade, helt själv! det gick fortare så och jag märkte hur mycket mer fokuserad jag vart. Då ska vi se, då ska man väl säga vart man har köpt allt också. köpte mer än detta men orkade inte sätta på mig alla plagg och ta kort på dem så de fick bli såhär, nöj er!

bild 1. shorts from Monki och tröjan från samma
bild 2. shorts från american apparel, älskaaaar deeeeem <3 gifta mig med dem

NU ska jag prata med mr M sen sove

O L J A N
som imorn går in på skolan sista måndagen i hennes liv



rÖÖjj

Kvällen igår vart lite andra bullar än vad som förväntades, det vart ett riktigt röjj på nivå 22 och the bridge, sen kväll och totalt flippad - precis som det ska vara!
låter bilderna tala för sig själv














tycker denna sista bild beskriver min kväll rätt så bra, en glad olja!

för bara några minuter sen kom jag på att jag skulle på skrattstock idag... självklart hade jag glömt bort det totalt. SKIT. orka åka in nu lixom..


O L J A N

Grönan & Klart!




Tagna av Mimmi

NU är jag äntliiiigen klaaaar med allt, allt och allt! Sista provet gjordes som sagt igår och jag de två sista uppgifterna filade jag på idag efter skolan. Känns underbar T!
Fick ett GRYMT betyg på min idrottsuppgift som jag kämpat med en längre tid vilket ledde till ett MVG i idrott B i slutbetyg, jag vart skit glad! Som jag kämpade med den uppgiften, känns skönt att få respons.

Så idag drar jag och sofia mfl. till Dovas är det tänkt, fira lite innan studenten och ba vara som vi brukar. Fick två oväntade lappar i ett brev från mormor idag :o underbart, tack mormor!!

trevlig fredagkväll!
studenten om en vecka!

O L J A N

hej


idag var jag på grönan, skit härligt kul med järngänget
sitter och pluggar det sista nu innan allt e slut
mitt sista prov var idag, kändes underbart
sa jag förresten igår att jag sa upp mig från jobbet i jordbro? kändes rätt

nu ska jag sova, imorn vill jag ha allt klart

O L J A N

bildeR - klasskamp -







tagna av Lisa


O L J A N säger godnatt




valpvalpvalp*


"varmt i djungeln!" bild från skansenakvariet, tagen av Lisa.

jag sitter och kollar valpar, tidningen brukshunden kom ju hem för några dagar sen och där fanns det en hel del annonser om valpar till salu. Det jag vart lite intresserad av var kelpie, jaktlabbe och berger des pyrénées. jag vill verkligen ha valp nu och dessa är raser som intresserar mig mycket. mest kelpie då såklart.

ringde även märit i falun idag ang fodervalpen, lite luddig information sådär och det verkar så struligt. valpen "henke" är just nu i mora hos ngn annan som inte vet om hon vill behålla honom eller inte... skumt. så jag vet inte hur det blir. fick tillfälle att träffa dem i avesta den 12:e juni men det är dagen efter min student och jag ska dessutom på konsert på kvällen så det känns inte så aktuellt. vi får see vad som händer.. och fötter!

nu måste iaf jag plugga, spindlar, sugar gliders och minigrisar! mitt sista prov imorn!! :O

*gick inge bra på klasskampen idag men fina tröjor gjorde vi till alla. jag ska spara.

O L J A N


klättring!!

klättringen idag var GRYM! nog det bästa jag vart med om på länge, TUUUUUUSEN tack Tina för den bästa presenten! vilken upplevelse vi fick! :)

det var riktigt läskigt att komma så högt upp, det högsta vi klättrade var 13 meter och oj det är högt när man står där uppe! många gånger vart jag väldigt rädd och frustrerad, visst litade man på säkerhetslinan men man tänkte inte så mycket på den när man väl vart rädd. målet var lixom att komma upp och jag tänkte inte släppa taget. Väldigt jobbigt kunde det också bli när man ska bära hela sin kroppstyngd (och rumpan väger mycket vill jag säga!), hålla fast i dessa, ibland väldigt svåra, stenarna på väggen som kunde ses och kännas så olika. Man fick lixom olika grepp på olika stenar. det är riktigt tungt att klättra, svårare än man tror.

vi fick testa på olika nivåer av klättring också, glesare mellan stenarna och så skulle vi bara följa en viss färg av stenar. DET var grymt svårt!

så många paraleller man kan dra från klättring till livet tycker jag. Man ska ju lixom klättra högst upp och det är målet med klättringen, vägen dit är svår men vill du och tar risker och chansningar så klarar du det!
Det var en sån otroligt häftig känsla när man kom längst upp efter en svår vägg, man hade klarat det!

lite bilder (roligt nog så tog jag bara bilder på tina med min kamera och hon bilder på mig med sin, så här kommer mest tina):









#Pepsi svarar fortfarande inge bra på smärtisen och tid är nu inbokad till sjukgymnasten nästa vecka tisdag! Hoppas på ett bra besök.

#Hann aldrig ringa till hoffeuppfödaren idag som sökte fodervärd, vet inte om jag kan längre då jag fick mitt schema idag för jobbet på djurmagazinet. jag ska verkligen jobba heeeeeeela sommaren... hur ska det fungera? (orkar fan inte med det här, jag vill ha en träningskompis! *abstinens*)


O L J A N


djurmagazinet och klättring!

Nu - djurmagazinet i tyresö för snack med butikschefen, spännande!
Sen - klättring i sickla med Tina! (kommer min höjdskräck smyga fram? hoppas inte!)

Kommer ringa och boka tid till sjukgymnasten idag för pepsi också
Och göra ett nytt försök med at få tag på Märit i Falun med foderhundarna!

mer senare idag!

O L J A N

RSS 2.0