kvälls



"är du berusad?
nej jag är bara jätte snurrig...fan"

hahaha lisa lisa...


shiningstar



och du kommer alltid att vara



sent

hemma från en heeel dag på klubben, nästan 12 timmar.. sheat!

klubbmästare i agility i år igen, haha så mysigt. Duktiga Pepsan, felfritt och jätte fint.

vi åt chokladpudding ur bajspåsar, tror det vart en bild på mig där haha dem kommer upp senare i så fall. imorn är det ju the BIG DAY! Halloween och mammas och björns förlovning :) Lisa ska ev dyka förbi, spännande ska det bli att jämföra hennes bruna hud med min vita haha


nu är det verkligen sovdags... i mitt ensamna hus. tur att man har hund och katt.... och möss haha. ZOO här hemma, det säger dem flesta iaf. jag kallat det hem :)


hejhej


toffelmuus



hej

jag har skaffat mig ett par nya tofflor, mustofflor. hahaha

det är morgon och vi är trötta


shoppa pank



då har man gjort det igen, det man gör varje månad... shoppa saker man "behöver" och sedan är man pank och försöker trösta sig själv med att det var saker man behövde. Vanligtvis är jag väldigt dålig på att köpa just saker som jag faktiskt behöver men denna gång var jag duktig. Stövlar, jacka och jeans... men det tog sin kostnad. nästan mer än om jag skulle köpa saker jag inte behöver haha hur kommer det sig? ORÄTTVIST!

Stövlar är från Din Sko, jeans från Gina och Jacka från HM. vart riktigt nöjd men inte min plånbok.. shit jag behöver pengar.. inga roliga tider nu inte

linni kommer över med daisy senare, sova och upp imorn för KM och middag på klubben.
vad ska jag klä ut mig till, det undrar jag...


metallica

Fortune, fame
Mirror vain
Gone insane
But the memory remains!



punkt

"det fanns en kärlek, men den har brunnigt ut.
du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas till slut"


förlåt för depp blogg men det är såhär jag känner mig just nu

jag känner mig lurad, utav min egna värld (finns det någon annan?). känner mig så blåst, att alla verkligen ska vara på ett sätt. världen är verkligen så idag "nej gör inte så, för då händer det här eller jo gör det, då blir det såhär". är det verkligen så? finns det inga andra tankebanor som är rätta dem med? jo visst, det finns ju något som heter erfarenheter eller att man lär sig utav sina misstag.. men ändå vi lever i en gigantisk värld av så många människor. jag blir galen, vet inte vad jag ska ta mig till! hur jag ska vara, hur jag ska tänka.

jag är oerhört tacksam att jag har så fina vänner, tack tack tack



ingen fara om ni inte förstår mig, kändes skönt att skriva av mig lite bara

nu ska jag bokstavligen kasta mig i sängen... tjohej!





sol

du är min morgonsol, sällan jag får se ljuset av dig dock

jag saknar men borde inte

ibland är världen för stor


kvälls

vad tycks om nya looken? :) simpel och lite modern sådär.. kanske inte klar än (ni kanske vet ju hur jag är vid det här laget haha)


hemma hos björn, möte på jobbet vart det istället för klubben. viktigt och bra. ska börja jobba 2 helger i månaden, tillräckligt bra betalt för mig och passar bra med skola. Jag ska ju fan ha valp till våren!!! spara spara... (det svåraste jag vet...men ett måste)

min lugg irriterar mig men den är fin

imorn ska vi bada på torvalla, haha mysigt. gamla tider
godnatt värld


nya







gårdagen var great. jag klarade mig ifrån att få håret färgar rött som egentligen alla skulle, deras nya kollektion är nämligen röda färger. Dem färgade istället mig i en mycet mjuk fin blond färg, jag älskar!

ylle tog lite bilder när jag kom hem. dem här vart bra

klubben idag- träna hund


Yle



Modell imorn då för Fudge! Erika från warehous ringde och talade om allt jag behövde veta om dagen. Det är färgning och klippning som gäller sedan på kvällen är det visning inför massa folk.

Ska bli riktigt kul, spännande att se vilken frilla man får denna gång. (Ska jag vara ärlig så hoppas jag på en finare än förra gången) Mittbena, axelhöjd och uppklippt där bak skulle inte vara fel!

Ikväll kommer yllsan, haha ylva, och ska spendera natt. MMMMMMMMMMMM :D

HejHej, vi hörs sen



Liten är inte så liten längre



Nu är jag äntligen hemma efter ett antal lååånga timmars åkande. Trevlig kväll igår på tåget med killar från lumpen, vart några intressanta samtal. Jag tror att jag har bestämt mig, jag har ingen större vilja till att göra lumpen nu... haha

Idag ska vi fira världens starkaste, sötaste, spralligaste, underbaraste Deniz! Hon fyller nämligen 5 år :)
Så packa upp, städa och fixa mig står på schemat för mig nu. Första dagen på länge jag ska göra det, annars har det vart mycket bajs (ordagrant) på sistonde ;)

Tjingefling!


om tre

timmar sitter vi på bussen på väg heeem! fast det känns inte riktigt så.. först så ska vi till vännäs (umeå) där vi senare ska ta nattåget hem till stockholm. Tåget åker vid tjugo i tio så vi är hemma kvart i 7 på morgonen imorn. känns som att man ska på en liten extra resa innan man ska vara på väg hem, innan man känner det iaf.

Vart ute i hundgården nyss för ett ytterligare försök på bra bilder. Har vart väldigt missnöjd med dem flesta.. inge kul.

Kommer sakna alla hundarna mycket mest valpisarna :) speciellt lilla blyger som inte är så blyg längre. Har döpt många efter smövit men en fick heta killer (kanske kan få representera häxan i snövit? haha) Namnen kommer dem inte få behålla tyvärr...

nu ska jag göra något som jag inte gjort på lääääääääääääänge, sminka mig! skönt att få känna sig lite fräsh :)


lunchen




blygis


toker


SNART KOMMER JAG STOCKHOLM, HÅLL UUUUUT!
puss puss


*knäck

i mars, modell för TIGI i Jönköping


Nu ska jag knäcka ut hemligheten ni alla säkert gått runt och tänkt på varje varje varje dag nu! haha


det var inte riktigt som det skulle men TIGI har kontaktat mig igen ang. att vara hårmodell! det var tänkt att jag skulle vara modell hela denna helg som kommer nu men eftersom att jag inte är hemma förrän lördag gick inte det. hon erbjöd mig då ett annat modelljobb på måndag för FUDGE (har jag för mig att hon sa...). Kul! Hon ska kontakta mig igen för exakta tider :)

Känns jätte kul att dem hör av sig, jag ska söka lite modelljobb nu också i vinter (lägga upp bilder på olika hemsidor osv.) får se om dem vill ha mig! det är kul det här, skulle jätte gärna vilja hålla på med detta.

ut i hundgården nu!
hej hej



idag



Hallå!

Ont i ryggen efter dagens hårda arbete i hundgården, täcka för alla hålen i de boxar som är ogjorda och plana ut med nytt grus. Snart har vi lyckats göra hela 20 boxar plana och fina, sjukt va! Eloge till oss helt klart

På bilden ovan ser ni alltså hur det ser ut i hundgården. Två hundar i varje box men i vissa sitter det tre. Så på morgonen släpper vi ut alla hundar i denna stora gård för att sela på dem inför dagens tur. Sedan när vi kommer tillbaka och har satt in alla hundar osv. är det dags för valparna att komma ut i den stora och vara där till kvällen.

rätt bra bild att ta ett exempel på för idag skitade valparna ner både min och nettans jacka genom att dra ner dem från bordet där dem låg på. Jackorna vart helt leriga och massa hål fann vi... vi upptäckte alltså detta lite för sent. alla valpar på på på! så fort dem får tag på något är alla där, svansar efter varandra. MONSTER!


nu är det snart dags att sova, imorn fram till på fredag ska vi få ta hand om alla hundar själva. Catte och Kenneth ska åka till stockholm nämligen!

Hej hej

P.S låt som får mig att dansa:




fort fort!


nyss käkat en liten liten lunch, vidrigt väder ute idag. regn blandat med snö, sludd som dem kallar det här uppe i lappland.

fixa mer med hästhagen idag, isolatorer och tråd ska upp och sommarhagen ska ner... inte roligt att göra i detta väder kan jag tala om.

hoppas på att snön stannar och att sluddet pyser iväg fort fort!



satte på mig hatten på skoj, ser verkligen ut som en man haha


blåögd



längtar hem, vill hem


det är underbart här visst är det så men det räcker för mig nu. just nu hoppas jag på att dagarna går fort och att jag är hemma väldigt snart. saknar haninge och min familj

saknar en som bor i England också, vet inte om jag borde fortsätta med det men man kan ju inte styra över sina känslor.. visst? på något sätt säger mitt hjärta att det är värt det men jag kanske bara är blåögd?

hejhej... fula söndag



 


opp på fjälla!



Hej!

Jag har gjort det, det jag alltid velat göra enda sedan jag var liten och avundades av filmen "dunderklumpen"! jag har vandrat på sveriges underbara fjäll, en kilometer från mark och snö i mängder! Jag njöt varenda sekund även om det vart jäkla ansträngande där ett tag, det var jobbigare än jag trodde.

vi vandrade upp med Kenneth och John som även jagade med hundarna. sökte efter ripor men fick inte dö på några. hundarna var dock mycket duktiga och det var kul att se dem arbeta, väldigt intressant!

Sofia och Jeanette orkade efter ett tag inte gå mer och bestämde sig för att gå ner. Kenneth och John var då en bra bit bort ifrån mig, nästan inte inom synhåll längre. trotts det bestämde jag mig för att fortsätta upp, vad har jag gett mig in på tänkte jag först. vandra själv på ett fjäll, vad som helst kan hända! envis som jag är lät jag dessa tankar flyga iväg och till slut fann jag kenneth och john. vandrade sedan med dem ner.

en helt underbar upplevelse, försökte ta så bra kort som möjligt men dem är inte rättvisa för 5 öre.




jag och nettan kom på att vi kunde ha lite brottning...




kenneth med hagelgeväret!




med Benito!



Alla bilder hamnar upp på min facebook senare men inte nu. Nu ska det bli god pizza :)

hejhej så länge!




fredagsmys


blå


Tanja!

Hej!

det absolut värsta som finns är när man skriver ett inlägg och så råkar man trycka på en liten knapp som gör att sidan backar ett steg!! (okej kanske inte det värsta som finns men helt klart inom den kategorin!) Har hänt alldeles för många gånger nu, jag orkar inte skriva om allt så här kommer lite bilder från dagen istället...

kan säga att vi fick göra egna koppel idag och jag gjorde en spår-lina och ett vanligt koppel till Pepsi. kul! :) saknar henne så... men pratade med farfar idag och fick höra att hon hade det så bra så.


Chili flirtar med alla!


carmiga Peppar


fångar in små valpisar efter dagens promenad.. monsterrr!


godnatt alla läsare och kom ihåg, sätt inte dagens sol bakom morgondagens moln!
 



det som inte får hända..


idag var det min tur att motionera tiken Sässan då hon ska komma igång igen efter att ha fött sina valpar. valparna är nu 9 veckor så det är ok att ta ifrån mamman ett tag.
så jag kommer upp på cykeln och det går jätte fint, hon rör sig fint bredvid. Cykeln betedde sig dock lite struligt pga. växeln och i slutet av turen hoppar cykeln till så att Sässans ena baktass hamnar under! Jag cyklar alltså över hunden men stannar i all hast, helvette tänkte jag. Tog mig en titt på tassen och det såg inge bra ut, blödde massa ur ett djupt jack och skrapsår var det mycket utav. INTE BRA!

som tur var så var det inte långt till hem, hon ville inte stödja på tassen utan haltade. jag tvättade rent såret med saltlösning och eftersom att hon har valpar (monster) så kan hon inte gå runt med bandage då det kommer att gå av lika fort som det kom på.

efter detta lilla drama kom ett till pang på, en liten valp hade fastnat med huvudet i stängslet vid dörren i hundgården! skrek och skrek och kom inte loss, han försökte krypa genom hela hålet istället för att backa ut! jag for fort in och försöker få ut han, det går inte! (här höll jag på att dö...) till slut får jag ut den lille och han vart mycket glad, hans vänner med. haha söta är dem små men monster desto mer!

jobbat i hästhagen idag, ta bort alla plankor, dra ut spikar och sätta fast linor... jobb jobb
nu är jag trött!!

btw. denna hemlis har jag inte fått något svar från ännu, vore tråkigt om jag berättade och så blir det inget. där av anledningen till tystnaden om detta :) hold on people!


Jag och nettan med sässans två valpar, mooonsteeeerrr!




fää

sofia dödade just en fluga



skönt

en vecka



då har den första veckan gått för oss här i umnäs, rädd för att tiden ska gå för fort... men vi har hunnit med mycket och jag hoppas på att vi ska hinna med mycket mer. om det är snö på onsdag får vi åka med hundarna på slädarna. vore galet kul!

idag har det inte vart någon åktur med hundarna då kenneth och john inte kommit hem ännu från deras arbete i en stuga några mil här ifrån. det sägs att dem ska komma hem ikväll så imorn blir det av att åke hoppas vi :)

hoppas på att jag kommer att få rida snart, nettan red idag tillsammans med catte. en hästen kan stegra på kommando! skulle jag vilja testa på!

En viss person kontaktade mig idag ang en mycket spännande sak. Hoppas på att det blir av men tills jag vet säkert tänker jag inte berätta något :) ni får hålla ut!

nu ska jag försöka fixa mig spotify... har hänt något med den, inge kul
hejhej


underbara lappland







hejsan hoppsan!

jag och sofia tog oss idag till sjön som befinner sig här nere. tog med mig kameran men eftersom att zoomen på denna inte är sådär jätte bra fick vi gå vid vattnet på alla ostadiga stenar för att ta oss längre fram till bergen. det vart lite kruksigt men det gick och jag hoppas att ni tycker det vart fina bilder! fler kommer väl allt eftersom. dock vill jag ta mig ännu längre fram och se fler berg. Det känns lixom som att när man ändå är här uppe bland de otroligt vackra bergen och fjällen så vill man inget annat än att ta sig dit. Jag nöjer mig inte med det avståndet vi har nu, jag vill se mer!

just nu sitter jag och tittar på Dunderklumpen, någon som vet? Dunderklumpen som söker efter vänner och tar ifrån pojken Jens leksaker, han ger dem liv och nu försöker Jens få tillbaka sina nallar. Pellegnillot, lejonel, en dum en och dockan!




när vi var ute idag såg vi massor av detta, björnspår! vi såg även en död höna upphängd i ett träd som antagligen ska vara lockbete.


morning

god morgon alla kära läsare

läskiga drömmar i natt efter att ha kollat på filmen "the haunting in connecticut". Vaknade även med urinvägsinfektion igen... jag som trodde den hade gått över igår. Varför just nu när jag är här uppe!? Hoppas att den inte går för långt så jag behöver åka till läkaren. Vart nu han befinner sig...


en riktig filmdag igår var det, såg även på "Coraline" (jag gillar't!) och massa avsnitt av serien "oskyldigt dömd". en riktigt seg dag och denna lär bli lika så. hoppas på att kunna ta mig till sjön idag och ta lite kort, vi har inte varit förbi där ännu. om så blir fallet lägger jag nog upp bilderna här senare idag :)

tjingeling så länge!


flinke hunder!



Tanja,ledarhunden. favorit*


lilla blyga valpisen, jag vill ta med hem...


tokråttan!



vi umgås väldigt mycket med valparna här uppe. går ut och går med dem, socialisering, matar och tar bort bajs. igår, såsom i torsdags, stretchade vi alla 50 hundar efter träningen. så sjukt jobbigt, många är väldigt stela och andra vilda. Och vet ni, vi börjar lära oss alla hundarnas namn! 60 namn och en del hundar ser väldigt lika ut. det tar upp ett litet eget utrymme i skallen på oss, det gör det.

tänkte att jag skulle skriva upp hur en dag kan se ut här uppe för oss:

08:15 - ut i hundgården för att plocka bort bajs i boxarna, släppa ut alla hundar ur boxarna så dem får springa runt i "stora hundgården", sela på alla hundar och sätta in dem i ordning i spannet framför fyrhjulingarna. Redo för att dra iväg!
10:30 - kommer tillbaka och hundarna får mat, valparna får komma ut i stora hundgården och dem stora hundarna in i boxarna. Plocka bort mer bajs om det finns sen är det dags för lunch!
12.30 - kommer tillbaka till hundgården, ger valpar mat sedan ut med dem på upptäcksfärd!
13:30 - valparna får sova i deras boxar tillsammans med mamma. vi stretchar alla hundar (inte valpisarna såklart)
15:00 - övriga uppgifter tills middag

ungefär så kan en dag se ut. det är inte så mycket och det helt klart roligaste är morgonen när vi åker ut med hundarna. hoppas verkligen på att vi får se mer av fjällen här. har en så perfekt syn på morgonen över de snötäckta bergen.

idag mår jag inte så toppen, urinväginfektion.. lördagen får gå till att se på film och dricka massa massa citronvatten, tranbärssaft, vatten mm.

men men hoppas jag blir bättre tills på måndag. ut med valparna ska jag väl ändå följa med på idag


hejhej!

dag 4 i bild, långtur





henke! (som för övigt är en döv slädhund!)





ledaren själv, Kenneth. hundarna får inte gnälla vid stillastående. det ser Kenneth här till att dem inte gör... när man ska dra iväg blir dem dock totalt det motsatta, komplett galna (om det nu är rätt ordval..)


underbara Snö!


vi har vårt anvar över valpisarna, promenerade med dem idag och det gick mycket bättre än igår. duktiga små


hej mitt vinterland



vi vaknade upp i morse vid 7 tiden till detta landskap, vintern är här! Tidigt men vi är glada, får lixom lite mer känsla att vi är i slussfors bland slädhundar nu!

mycket arbete i hundgården idag med men inte lika mycket som igår, har värk lite överallt på kroppen nu.
jag fick stanna i gården idag medans nettan och sofia åkte iväg med fyrhjulingen och tävlingsslädhundarna (oj långt ord). men imorn ska jag följa med ut igen, spännande!


bild sofia tog idag



vi gjorde en... ängel i snön


nu ska jag fortsätta värma mig framför min egna brasa och dricka upp min kopp te


dag 2 i slussfors



första dagen vi fick åka med slädhundarna på fyrhjulingen, 22 st var i vårt drag. jäkla fart i starten och med 3 st på fyrhjulingen höll båda jag och sofia på att ramla av. åkte närmare 2 mil, fick se mer av fjällen idag, vackert, men inte en älg eller björn ännu! Hoppas på att dem ska dyka upp här omkring så vi får ta oss en titt

jobbat till mesta dels i hundgården idag, nytt grus i alla burar.. JOBBIGT!! men sista dagen imorn hoppas vi på sen är vi klara med det :)

nu ska jag fylla på med mer ved i brasan
hejhej!


hej från slussfors!


vårt hus!




pusskalas!


jag åkte min första gång på fyrhjuling idag också, imorn är det sofia och nettans tur








snö på fjällen!


nu sitter vi här framför brasan och ska göra oss en kopp te


åka åka åka

nyss lämnat pepsi till farfar... 3 veckor utan min älskling.. kommer sakna mycket mycket!

snart färdig med packningen, en hel stor väska med bara ytterkläder. om det är såhär kallt i stockholm kan ni ju föreställa er hur kallt det är där uppe. brrrr

laddar ner filmer nu, 14 timmar på tåget och sedan 4 timmar med buss sedan en bit med bil.. vi åker idag kl 9 på kvällen och är framme imorn vid 1 tiden. lång resa och det kräver mycket filmer, godis och kortspel. vi kommer få en liggvagn så det blir skönt, sova.


jag hör av mig senare förhoppningsvis!
hej hej så länge


.

man uppskattar aldrig misstag förrän man inser hur mycket det förändrade en, till något bättre. Misstag är till för att göras och aldrig göra igen. jag ska komma ihåg det

*dock var du var inte mitt misstag och jag var inte ditt, men vi ska aldrig mer uppleva det vi hade..



i skolan



Letar upp lite fakta om slädhundar inför praktiken och kom in på en hemsida med denna bild. Ägaren till slädhunden var beredd på att förlora sin hund när isbjörnen kom fram till dem. Men dem började leka istället. Helt sjukt, hur naturen kan överraska en ibland.  
Hoppas att vi får vara med om något liknande, men tvivlar på att det finns isbjörnar i slussfors


snygga gina



   
Lisa, Siri och Jag i GinaForm


en lite udda underhållning på väg hem från skolan, rev ner en gina och gick sedan runt med henne på detta vis. lite förgyllning på vardagen sådär.
"jag är så jävla trött på gina!!" - skrek en kille som sedan hjälpte oss att få ner henne. kan faktiskt förstå varför haha, just nu sitter hon över allt och ser bra ut men idag fick hon sitta på oss och jo visst såg vi bra ut!

kom nyss hem från kurs på klubben, hon satt i min säng och sanning å säga höll jag på att ** på mig. inte sådär jätte van att se ett stort huvud på gina i min säng haha.

god natt för ikväll kära läsare


loss

vet inte vad jag ska känna... jag vill men skulle det någonsin fungera?
ibland måste väl ändå hjärtat få prata utan att hjärnan  avbryter?


RSS 2.0