Nyår!

Jäklar, dagen är inne. Den sista dagen på år 2009.. känns stort!

Igår vart det något annat än de kläder som visades i förra inlägget som köptes. Känner att jag aldrig köper något jag säger här, haha. Bilder kommer väl upp senare.

År 2010 kommer inte bara bli ett vanligt år, det kommer bli THE år 2010! (känns knäppt att inte skriva 2 nollor längre). Jag fyller 18 (6 feb!) och jag tar studenten. Starten på den vuxna framtiden kan man kort sammanfatta. Mycket jag hoppas på ska hända nästa år, men det låter jag förbli en hemlighet för en stund.

2009 har haft sina för och nackdelar. Mycket jag är stolt över och annat jag är mindre stolt över, saker som vart bra och mindre bra. Men framförallt känner jag att jag har hittat mig själv, vem jag är vilket jag sanning och säga har haft rätt svårt för. Jag är en person som påverkas mycket av vad andra tycker och känner. Jag jag gör det fortfarande men nu vet jag själv iaf vart jag står. Och jag står fast! Här är Danni :)

Snart, om ca 4 timmar, dyker gänget upp här hemma. Jag har varnat grannarna (haha) och ska nu börja fixa i ordning. Ömtåliga saker ska bort och det ska damsugas och fixas. Vi kommer att bli ca 20 (!!!)... men det är människor jag känner så det känns bra :)

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!

NU KÖR VI!!!..!






Onsdag

Hallå!

oj, batteriet på datan börjar ta slut, skynda skynda

åker snart iväg till jobbet men inte för att jobba utan för att prata tider och hämta resterande pengar. Åker sedan in till stan med far för att käka och se på Avatar! Jäkar va fullsatt det är överallt, helt sjukt. In på Monki ska jag också, får se vad det blir för tröja.. eller kanske en kjol?

Pannacottan ser bra ut, glad är jag för det! Ska bara på med hallonmixen och de färska hallonen sen är dem redo :) Det är alltså mindre än 2 dagar kvar på året! Blir till att skriva ner lite bra och dåliga saker med detta år senare. Och kanske ev några löften inför nästa år

Ut med Pepsi nu i det kalla vädret

HejHej

Pannacotta



Just färdig med bakandet av pannacotta, mina första. Ska bjuda dem på nyår till alla dem 20 som kommer. Jo så många kommer det att bli, inte riktigt vad jag hade räknat med men det är folk jag känner så jag känner mig säker :) Jag hoppas verkligen på att jag ska lyckas med pannacottorna, annars har det gått åt rätt mycket i onödan...

Jag kommer att bo på ett lyx hotel i England istället för hemme hos matt. Haha, detta vart en riktig surprice! Den åttonde åker jag alltså och kommer hem dem 10:e. Vill stanna längre... men men..

Imorn ska det bli av att åka till jobbet, prata om tider för mig. Sedan in till stan med far för att se på bio, men innan det ska jag kika på en tröja inför nyår.


Hittade denna på Monki och tänkte att den kunde hänga ihop med en snygg kjol.
eller kanske denna..?



HMMMMMMMMMM....

 


alright

mins inte vad jag skrev sist.. måste kolla...
Jo juste ja, fest hos Therese. Den var kul, jag kom hem sent och sov som en stock (klassiskt va!)

Lovet fortsätter att vara underbart. Snön börjar dock försvinna? Inte lika underbart.. den får allt hålla i sig tills efter nyår. Jag skulle bli lättad om den försvann tills jag ska flyga till england dock. Skulle kännas lite säkrare då på något sätt.. ska alltså bli första gången jag ska flyga själv.

Imorn ska jag ringa chefen, det är ingen höjdare vill jag tala om, men jag ska få resten av mina pengar och sedan ska jag fråga lite om jobb. Har nämligen inte jobbat alls mycket denna månad... 1 dag... inge bra.

Nu är det film, mamma och björn har mublerat (stavning!?) om. Så nu är lägenheten redo för nyårsfesten!

HejHej


på G

Snart iväg till Therese för lite party, gött. Lisa följer med mig, mys

hejhej


P.S.You smell D.S


Hej

för lite bloggande men här kommer ett iaf

Julen var bra och mindre bra, väldigt mysig och trevlig men jag själv vart sjuk under dagen. Kände mig ovanligt trött på morgonen även fast jag sovit bra och senare fick jag inte i mig mycket mat. Kände hur jag började må mer och mer illa och magen värkte fruktansvärt. Måste vart något jag ätit, kanske det var fisken jag vräkte i mig på donken dagen innan julafton?... För dem som inte vet är jag ju vegeterian och vart det en massa år nu. Har just börjat äta fisk lite granna..

Julklappar vart det till alla iaf och jag själv är jätte nöjd. På morgonen fick jag visitkort av mamma och björn, jätte kul faktiskt. Daniella olsson, instruktör agility och freestyle, nr, adress osv. Skit bra! Fick även en tröja där det var en hund på, stod instruktör och mitt namn. Haha finurligt, jätte glad vart jag :) En ny mobil fick jag även, äntligen! Ska bokstavligen slänga min gamla i väggen så att den aldrig går att använda igen, den vart totalt sjuk tillslut och jag var verkligen desperat efter en ny. Samsung, s5230 TOUCH av pappa, helt underbart. en rosa! Massa andra roliga grejer fick jag också.

 



Jag hoppade över jobbet igår då jag fortfarande kände mig risig och inte alls i form för att jobba. På kvällen åkte jag in till stan för att möta Tina. Lite osäkert vad vi skulle göra men vi beställde senare 3 biobiljetter på sergel, Babben kom senare. Old Dogs vart det med John Travolta och Robbin Williams, jätte kul! Gamla dem blivit.. ojoj. Efter bion gick vi och satte oss på ett trevligt café i gamla stan till midnatt, mysigt.

Ikväll kanske det blir fest hos Therese. Vi får allt se

Vaaaadhänder på nyår!?



Hjärta Melissa horn

Julklappar



sådär, ute i det sista men nu är jag iaf nästan klar med alla julklappar. vissa träffar man inte förrän om ett tag så dem klapparna får handlas senare. otroligt mycket folk i stan idag, fick ont i huvudet på 2 sek när första klivet in i åhléns togs.

många mysiga klappar vart det iaf, och jag piffade till några lite extra i år.

Resa till England är bokad, den 8 januari åker jag och kommer hem den 10. Alltså bara en kort kort vistelse, detta var en liten julklapp jag fick :) Kul att åka tillbaka, gillar landet.

Nu är det snart klart här borta, familjen sitter och glor på bingo... sämst. varför finns programet kvar!? jag gillade det bäst när jag var liten, hade ett eget litet bord vid tv:n med en bingolott framför mig och loket i rutan. Hade även min alldeles egna Bingo Berra i famnen. Vart har han tagit vägen? jaja.. mina minnen från bingo. sedan dess har jag aldrig spelat,  sedan jag var 6 år alltså.
shit, jag kände mig plötsligt gammal...ska aldrig prata sådär igen.

imorn blir det jul igen och det ska firas här hemma med alla barnen (Deniz, Carmen, Felicia och Sara), mamma och björn och sedan kommer det hit lite annat folk. jag drar senare vidare till Kerstin och Bernt för att fira med pappa, angelica, elias mfl. Spännande vad man får och kul att se alla öppna mina paket jag köpt till dem.  Men ärligt talat så har jag ingen julkänsla i år. hatar julmusiken och är trött på alla julklappar... kanske känslan kommer imorn...

den enda julmusiken som jag fortfarande tycker om och som ger mig en aning känsla:





God Jul önskar jag er och mig själv
HejHej


Seeeg

vaknade i tid för att åka till Nettan ute vid Åkersberga.. väl framme vid tekniska blir det inget av. Nettan ringer och säger att det inte blir av pga av en massa olika skäl. SKIT va arga vi vart... men men that's life!

åkte in till medis, då med sofia och lisa som även dem skulle till nettan, för att köpa marshmellows (stavning?) till våra cup cakes vi planerade att göra! För att förgylla vår vardag. Väl hemma hos Lisa började vi baka dem feta cup cakes (feta vart dem... och jag,haha). Kollade på sammanlagt 3 olika filmer och jag kom hem nu ungefär, 21:00. En otroligt seg och fet dag med andra ord, inte riktigt den dag vi tänkt oss men bra vart den iaf tycker jag :)

Såg på I am legend, final destination 3 och 4. Dem sist nämnda sög för övrigt, jag skrattade genom hela filmerna i princip. Ingen rekomendation alltså

Imorn ska det i alla fall bli julhandel. Jo, jag är ute i sista minuten för att handla då det är imorn jag får min lön. Som de flesta.. jag räknar med en hel del folk i stan imorn. Sofia joinar mig iaf och senare kommer Lisa in för att ta en fika och byta paket. Vi har köpt julklappar till varandra i år haha, duktiga :)


Sofia, Nettan och Jag - Hos Lisas 18 kalas

jo juste glömde att nämna, vi vann matchen igår mot killarna i vollybollen. Gött flickor, gött! :) Och där med är min första match spelad!

Shopp Shopp

Hej!

Hemkommen från en tripp med farfar på stan. Som julklapp tog han med mig på en shoppingrunda och första affären vi trippade mot vart Weekday på medis. Där köptes de snygga jeansen från Cheep monday, me like alot! Hög i midja och stretch.
Nästa stopp vart favoritaffären Monki där den mysiga tröjan vart köpt. kollat på den sedan den kom in till affären men aldrig köpt den, har inte passat mig har jag tyckt. Fel hade jag. Senare åt vi en god lunch på kinan och efter det drog vi oss till kameradocktorn. Jag drägglade över kameror medans farfar handlade... Nikon D5000 lät väldigt lockande och inte för hög i pris för lilla mej. Kanske bli ett köp nästa år, jag hoppas!

Väl hemma fick jag en för tidig julklapp av mor, jumparskor! Väldigt snygga och åååå så GLAD jag blev! Äntligen! Börge Salming skor! Träning idag också så det passade alldeles utmärkt, vi ska tydligen köra någon träningsmatch mot ett pojklag, spännande att se hur killarna kör! Förknippar alltid volleyboll med tjejer...

Tusen tack till farfar för dagen, den kunde inte blivit bättre :)





     
Klicka på bilderna för att göra dem större
Inte den perfekta matchningen med skorna och jeansen men men :)

Önska oss lycka till nu på matchen!
HejHej

smulle



Hej, jag skulle vilja göra ett uttalande om den ibland rätt så jobbiga och oförskämda djuret men som till mesta dels är världens mysigaste sällskap. Juste, katten!

Hon har dykt upp här ett par gånger nu, men låt mig presentera den lilla.

Detta är då Smulan, en tjej som jag har tappat bort åren på men hon är inte mindre värd för det. Dock kan jag tala om att hon är äldre än Pepsi (pepsi är snart 7)och vi har haft denna lilla tjej sedan kissekatt tiden. Som liten kattunge var hon väldigt busig som jag antar alla katter var som små, mins så väl när hon rev mig I ögat och kissade på mina strumpor i protest. Nu för tiden pissar hon mest i min systers säng när hon får chansen och i min hunds BUR. *håller mig för att inte slita sönder tangentbordet*. Det är verkligen inte många som diggar denna filur, inte många alls. Det finns en. Och det är faktiskt jag. Hör och häpna!
Alltid när jag kommer hem så kommer hon och stryker sig mot mitt ben och mjauar. Hon somnar alltid vid min sida i sängen och väcker mig på morgonen genom att gå under täcket. Oavsett hur mycket hon ibland (rätt ofta) kan betee sig illa så kommer hon alltid att vara min lilla Smulle. Alla gör vi misstag och Smulle gör dem helt enkelt rätt ofta... Dock håller jag på med att försöka få bort att hon pinkar överallt med hjälp av en spray.

Vi läser lite granna om katter i skolan just nu och visste ni att
när en katt lägger sig på rygg och visar magen så betyder det inte klappa mig, det betyder att katten litar på dig.
när en katt stryker sig mot dig så vill den visa att du är hans/hennes genom att sprida doft på dig. Katter har som doftkörtlar, mest under hakan, i ansiktet och på svansen. detta för att markera revir med.
Intressant va! För er som har katter dvs...


Okej, nu har jag alltså testat på en KATTblogg... får se om den kommer upp ngn gång igen.. kanske

Pratdags med england nu, hejhej!

MONKI TIME


Vart så sugen på att kolla runt lite på monkis hemsida, http://monkiworld.com/se/.
Dessa fall min i smaken

För övrigt var jag i Norra sköndal idag med mimmi och hundarna. Vi fann en mycket mysig stig i skogen, fullt med mys snö!


mera snö mera snööö

det slutar aldrig att falla? snön vräker ner konstant men jag gillar läget till max! När var det sist vi hade en sådan vinter? minns inte...

På tisdag ska det förhoppningsvis bli en ridtur ute hos Nettan, snö och hästar har en perfekt matchning. Själv har jag bara ridigt i snö en eller två gånger och det var mycket länge sedan jag red sist! Hoppas på att det blir av :)

Vi får se vad som hittas på idag, planera julklappshandel. Och imorn blir det ev. stan med farfar, mysigt!

Underbar låt av KENT - Vinternoll


bilder














hej mitt vinterland

sist jag skrev den rubriken var jag i lappland med snö, nu är jag hemma med ännu mer snö :) Underbart!
ändå känner jag att jag saknar lappland otroligt, naturen är underbar. Vi hoppas på att få komma upp och hälsa på nästa år.

På väg ut nu med Pepsi, ska möta upp Lisa och Rex. Eventuellt ta lite bilder på hundarna i vinterlandet, dem kommer antagligen upp senare

hejhej

underbart*



Enligt mig är det just såhär vintern och jul ska se ut. det ska vara kaos i stan bland all trafik för att det kommer så mycket snö. snön är det viktigaste under vintern och kommer den då ska den komma! älskar vädret ute just nu, men det får gärna komma lite sol och is på sjöarna :) Hoppas på att det blir skridskoåkning nästa vecka!

Det är riktigt stressigt nu inför jullovet, ett prov avklarat, en läxa och en inlämning. ett prov kvar att göra imorn men jag tvivlar på att jag klarar det. har inte haft tid till att plugga och idag är jag helt död.

På grund av trafikkaoset idag fick vi vänta i skolan till kl 5 då lisas far slutade och kunde skjutsa hem oss. Vi kom hem oskadda och under tiden i skolan gjorde vi klart vårt stora projektarbete. Härligt! Sedan börjar vi inte skolan igen förrän den 12:e januari! Och DÅ är det inte långt kvar tills jag fyller eller tills studenten. Min sista termin i skolan, oj... konstigt det känns...

Jag ska nu försöka plugga liiite mera, Marcus tjatar haha. Antar att jag bara ska tacka! :)

HejHej


liite suddig bild, men ser ni vad pricessan lärt sig? :)


snö

 


Uppe i lappland på fjället i oktober


underbara snö, äntligen. känslan av att på morgonen titta ut genom fönstret och bli lika förvånad varje gång, när snön ligger som ett täcke över allt och det fortsätter att falla. precis det hände i morse, underbart!

kom nyss hem från volleyboll träningen, inte vart där på ett tag och det märktes. nu har jag ont i händerna efter att ha tränat mycket servar. duktig var jag iaf, lite paff över att det gick så bra idag.

klockan är mycket och jag ska i säng men Smulle (katten) i sällskap.
God natt


Pepsi



Jag mins det som om det var igår. Minnerna är så starka för mig och jag skulle göra vad som helst för att få uppleva det igen med Pepsi. När det är hon och jag mot världen, när träningen ska ge resultat.
På mässan i helgen insåg jag hur mycket jag faktiskt saknar alla tävlingar, all spänning och nervositet. Att träna hund är en sak men att tävla är verkligen en helt annan. Det är så jäkla skoj, när det väl går bra finns det inget som kan slå. Inget kan slå den känslan. Minns verkligen den gången vi vann 2007 på mässan i klass I, pepsi var otrolig och vi hade det så jäkla kul tillsammans.

Men det viktigaste går så klart före, om vi åker till Stefan i västerås så blir det i januari med ett gäng. ska leta lite här i stockholm också faktiskt.. med tanke på min ekonomi.

Nu är det sovdags, imorn är det skola... när får jag vila *suck* En mycket intensiv vecka nu, 2 prov, ett läxförhör och en inlämningsuppgift. wooohoo jag kommer isolera mig

God natt värld


13

Igår var det kalas hos Lisa med underbar middag och vänner. Tack för kvällen och hoppas den var din bästa :) Det vart en rätt tidig hemgång för min del, jobbet kallar idag till stängning... jag har ingen lust

jo, kom på igår att de pengar jag jobbar för nu kommer jag att ha användning av på min födelsedag! Alltså är det inte alls långt kvar, lönen kommer i slutet av januari och min födelsedag är den 6 februari :)

Stort Grattis till Karro & King som igår vann agria freestyle cup klass II, duktiga duktiga!

KENT - Töntarna


Daniella


Idag är det min namnstag och det snöar ute!
Fick ett fint kort från farfar och Cristina med söta hundar på som vanligt. Mins när jag var mindre att jag fick kort med Musse Pigg på av farfar men nu har det ändrats! Snobben kunde nog också dyka upp där ibland tror jag haha:)

Sökte upp lite fakta om mitt namn för skojs skull. Det här med namnsdagar visste jag inte att man firade längre men finns det kvar så finns det väl och idag stod det mitt namn på kalendern. På en hemsida fann jag i alla fall att Daniella betyder Gud är min domare... intressant. Ska det ha någon innebörd eller är det bara en betydelse? Man undrar ju lite hur gamla all dem här betydelserna är egentligen. Enligt denna hemsida finns det endast 2544 människor i Sverige med det namnet vilket inte är en stor siffra alls. Coolt

Imorn öppnar portarna till årets hundmässa, jag är spänd men vi ska inte tävla i år. tävlade inte året innan heller, jag önskar verkligen att vi kunde men det är en omöjlighet just nu. Så jäkla trist...
Ett STOOORT lycka till till alla som ska tävla. Jag kommer och hejar:)

HejHej






 


10

Hej

vilodag från pluggandet idag här hemma, kände verkligen att jag behvöde det. Har hunnit med massor.

Men, för att nu komma till ämnet. Jag har tagit avstånd för att skaffa mig kalpievalpen i vår. Jag känner att jag verkligen inte kan ha den lilla i huvudet just nu då pepsi mår som hon gör. Det var ett tufft beslut men det allra bästa ser jag det som. Man ska ta hand om det man har först sen får man se och det är just det jag tänker göra nu. Jag måste få det här löst med Pepsi.

Har fått en del tips från en vän om en man vid namn Stefan Rosén som jobbar i Västerås på ett rehab center. Han skull tydligen vara någon speciallist på artros och ett gäng skulle samåka upp för att få hjälp av denna man. Jag känner att det skulle vara ett ypperligt tllfälle för mig att ta dit Pepsi. Ska maila lite folk senare och se hur dem har tänkt. Jag söker verkligen efter svar och jag ska inte nöja mig med ett.

Nästa vecka är sista veckan innan lovet, otroligt härligt men nästa vecka blir det grymt mycket plugg. Undrar om jag ens hinner med...stress*

HejHej

(Erik Grönvall är jäkla bra, jag håller tummarna för den killen imorn)


hej, det var ett tag sen

Eftersom att england är här just nu så har det vart full fart hela veckan sedan dem kom i fredags. Vi har vart på bio, spelat laserdome, festat på vandrarhemmet och sen har dem gjort annat som lilla jag inte kunnat haka med på. Förrästen är det nu mindre än 2 månader kvar tills jag fyller myndig, härligt!

Idag vid fyra tiden åker dem hem, tråkigt faktiskt. Funderar på att åka till england igen i början av nästa år, jag gillade landet.

Igen, det kommer inte att bli en kelpievalp för min del vad det ser ut som nu, pepsi mår inte bra just nu och det känns verkligen som att jag måste ta hand om det jag har nu. Jag har inte plats för en kelpie i mitt huvud. Har inte råd för att ha båda nu, att både spara och behandla pepsi. Men jag återkommer mer om detta.

Plugg som står på schemat nu, sen säga hej då till england.
tjaaa


Dop


Elias klar för dopet i famnen hos gudmor Pia

i österhaninge kyrka



Syster Nathalie sjöng Haleluljah, mycket vackert






Tårtan!


Världens charmigaste!


Trött vart man efter en sådan stor dag!

PUSS på dig min älskade lillebror, önskar dig all lycka i livet
jag kommer alltid att stå vid din sida och stötta dig oavsett vad
Jag älskar dig



KING-fredag !

Äntligen fredag!
Efter en hårt arbetande vecka är den änligen nu slut, välkommen underbara helg!

Det är inte heller vilken helg som helst utan idag kommer england på besök! Matt, Dan och Adam landar i Sverige idag vid 2 tiden och kommer att stanna till onsdag, om jag inte mins fel, väldigt roligt ska det bli! Massa kul kommer att hittas på under tiden dem är här.

Imorn är det dopdags! Lilla Elias stora dag är imorn :) Detta kommer att vara på österhaninge kyrka, där jag döptes, mina föräldrar gifte sig och jag konfimerades. Ännu en liten historia får alltså nu skrivas in när han döps :) Deniz ska även med och hon ska få uppgiften att torka av hans huvud efter prästen hällt vatten, hon är lite nervös hihi.

Trevlig helg!
P.S. nyheterna om kelpievalpen kommer snart  


Elias, här bara en dag :)


sent

för sent för lilla mej att vara uppe nu egentligen men hann inte med så mycket plugg under dagen så det flyttades fram till nu ikväll... inte så bra.

Helt sjukt, termometern visar just nu att det är hela 8 minus grader ute! Kan det vara möjligt? Kallt är det i alla fall och det känns.

Jag fick idag ett helt sjukt erbjudande angående min lilla kelpievalp, mer om det kommer jag inte berätta nu men jag står inför ett rätt komplicerat val... svårt!

Nu är det sovdags, upp med tio över sju bussen imorn.. tjohej! (inget glatt tjohej direkt..)

jag och sofia från i sommras, bilden är verkligen 2 mm från att vara snuskig haha


den första december

hej och hå, ett packet halstabletter har nu åkt ner i magen på mig. fortfarande ont i halsen... börjar bli riktigt risig. Inte tajming för detta, jag tar det lungt!

Ringde nyss till Ewa-maria på Zathungens kennel för att höra hur det går. Klick har ännu inte börjat löpa, hon hoppas på att hon börjar löpa i slutet av januari för att valparna ska få vara ute i sommaren med sina ägare så långt som möjligt. Då får jag alltså hem valpen i slutet/mitten på juni. Vilket skulle vara galet perfekt för mig då jag då har tagit studenten och allt! Jag talade om för henne min situation med pengar och Pepsi och hon förstod mig väl. Hon erbjöd mig en avbetalningsplan om så skulle ske att jag inte skulle ha alla pengar när det gäller, hon har alltså folk på kö för att få en av dessa valpar men hon ville så gärna ha mig kvar. Det känns jätte bra, en sådan seriös och fin uppfödare. Jag känner mig trygg i detta köp.

Så nu ser det faktiskt mycket ljust ut för mig att jag ska få hem en liten kelpievalp i vår/sommar! Jag är överlycklig, jag vill verkligen det här. Det gäller nu för mig att försöka arbeta så mycket som möjligt för att tjäna ihop bra med pengar och det ska nog gå an :)


23 dagar kvar till jul!

RSS 2.0